AcasăPoliticaAlina Gorghiu calca apa pe langa liberali

Alina Gorghiu calca apa pe langa liberali

Oricat ar parea de enervanta, la prima vedere, Alina Gorghiu are si momentele ei de sinceritate, cand isi etaleaza plenar nepriceperea. Cand face electoratul de ambe sexe si de toate culorile politice sa zambeasca ingaduitor sau sa rada in hohote. Te poti supara pe liderul cu fusta, care nu face politica, ci doar calca apa pe langa liberalii pe care ii conduce?

Alina Gorghiu a lansat cea mai noua teza liberala: adulatia viitorului prim-ministru

Ca sa faci politica, trebuie sa ai experienta. Ca sa capeti experienta, trebuie sa ai cultura politica. Iar cultura politica, pe langa altele, presupune si sa ai de la cine invata.

Liberalismul de castron

Aici deja intervine o mare problema. De la cine sa invete? Liberalii cu experienta au evadat din PNL, trecand la ALDE, satui de curvasaria unui partid care s-a impreunat, impotriva firii, cu dusmanul declarat. Putinii ramasi cauta sa stea mai retrasi, apropierea de Gorghiu putand fi oricand daunatoare. Cand ajungi sef de partid fara niciun congres, fara nicio alegere statutara, ci doar prin numire de catre Iohannis, e problema ta. Problema celorlalti, mai precauti, e sa stea mai la distanta.  Numai fripturistii se bulucesc sa mai sarute poala stapanei, in speranta ca, desi va racai ciolanul mai mult in blidele USR, Ciolos se va indura si de ei si le va mai lasa doi, trei dumicati. Iar daca nu esti langa stapana cand cad bucatile, degeaba te-ai mai bagat in politica. De la acestia sa invete Gorghiu? Ce politica? Care liberalism? Ala de castron?

Suntem morti. Victorie!

Scolile de vara, de iarna sau de al cincilea anotimp, indiferent ce partid le organizeaza, sunt departe de a fi oportunitati in urma carora te alegi cu ceva experienta. Sunt, mai degraba, prilejuri de socializare pe tema aceluiasi ciolan, unde intai inveti cum sa iei fara sa dai. Sunt ocazii de neratat ca sa cunosti in profunzime septelul feminin dornic de promovare. Sunt, o spun mai toti, in particular, oportunitati de facut schimburi de saltelute politice intre senatori si deputati, sau, la liber, de incropit sentimente. Uneori, politice. Fireste, Alina Gorghiu nu se incadreaza in aceste tipare. Ea a tinut sau tine cursuri. Cursuri despre ce? Despre cum sa ajungi trompeta Cotroceniului? Despre ideile liberale pe care nu le-a dibuit inca? Despre cum sa calci apa langa liberali, lasand impresia ca inoti, si inca bine? De departe, insa, cea mai tare zicere din folclorul liberal de tip nou care i-a iesit Alinei din gura a fost dupa dezastrul la alegerile locale din Bucuresti. Dupa doua zile de tacere si de doliu politic, Gorghiu a iesit la rampa si a declarat ca este, totusi, o victorie, fiind cel mai mare scor scos de liberali la Bucuresti. Sigur, liberalo sadea care esti tu liberala. Si Bula, inainte de a muri pe front, i-a scris maica-sii: am cele mai gauri in piept de pe tot frontul. Victorie!

author avatar
Valentin Boeru
2.114 afisari

2 COMENTARII

  1. Ma, dar ALDE e lacheul de serviciu al PSDului. Asta nu e curvasarie? Asta nu e alianta impotriva firii?

  2. S-a lansat deja Proiect B!
    Numai cand vrei sa castigi bani: Proiect B!
    Numai cand vrei castiguri sigure: Proiect B!
    Proiect B: siguranta si stabilitate!
    Proiect B: siguranta si seriozitate!
    Cere detalii mai multe la adresa de email: nicugitan@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger