AcasăPoliticaAlina Gorghiu a dat din nou explicatii la instanta, in dosarul lui...

Alina Gorghiu a dat din nou explicatii la instanta, in dosarul lui Vlasov

„Sunt oricand disponibila sa dau orice lamuriri”. Asta a spus sefa PNL, la momentul la care a ajuns la Inalta Curte, pentru a fi audiata, ca martor.

UPDATE: Dupa ce a oferit lamuriri in sala de judecata, Gorghiu a declarat- de aceasta data in fata presei- ca a fost intrebata in privinta semnaturii pe care a dat-o proiectului de lege referitor la Registrul Comertului. La fel cum, subliniaza sefa PNL, au facut si multi alti colegi. In acest sens, Gorghiu a admis ca nu a parcurs in totalitate proiectul, inainte de a-si trece numele in dreptul semnatarilor. „Pentru mine nu este nimic nelalocul lui sa ai un proiect de cateva sute de pagini sau zeci de pagini pe care sa nu-l stii pe de rost. (…) In momentul in care l-am semnat nu l-am citit in totalitatea lui, dar stiam proiectul. (…) Nu a existat asupra mea niciun fel de presiune din partea nimanui”, a sustinut liberala.

––––-

Alina Gorghiu s-a prezentat la primele ore ale zilei la Curtea Suprema, odata ce a fost citata spre a fi audiata in dosarul in care fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie, Mihail Vlasov, este acuzat de dare de mita si in care a fost achitat, pe fond. „Instanta va decide daca declaratia mea – care, la fond, a fost cat se poate de scurta- e hotaratoare sau nu. (…) Este un statut firesc intr-un stat de drept normal. Vii, dai lamuriri instantei”, a adaugat presedintele formatiunii liberale

Sefa PNL nu e singurul nume sonor care va ajunge in fata instantei, ca martor, in aceasta cauza. Si Bogdan Olteanu urmeaza sa compara la ICCJ, in acelasi dosar.

In alta ordine de idei, liberala a mentionat ca inca nu a primit o citatie in privinta dosarului „Turceni-Rovinari”, stiut fiind faptul ca avocatul uneia dintre partile acuzate in cauza respectiva a cerut- si obtinut de la instanta- audierea Alinei Gorghiu. „In orice situatie ma voi prezenta, (…) oriunde voi fi solicitata”, a tinut sa sublinieze aceasta.

Va spuneam ca nu este prima oara cand actuala sefa a PNL, avocat de profesie, este audiata in aceasta cauza. Precedenta data cand s-a prezentat in fata magistratilor, a celor de la Curtea de Apel Bucuresti, a fost in primavara.

author avatar
Cristina Stefan
699 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger