AcasăPoliticaAlianta Crestin Liberala sustine introducerea votului prin corespondenta

Alianta Crestin Liberala sustine introducerea votului prin corespondenta

PNL si PDL sustin initiativa introducerii votului prin corespondenta, solutie a carei eficienta a fost validata prin practica in mai multe state europene, membrii Aliantei Crestin Liberale (ACL) oferind ca exemplu Marea Britanie, Belgia, Italia, Germania si Spania.

Sustinand ca si romanii aflati la lucru strainatate au dreptul sa-si exprime, prin vot, opiniile in legatura cu situatia din Romania, la fel de mult ca si cei aflati in tara, reprezentantii ACL precizeaza, duminica, prin intermediul unui comunicat, ca sustin introducerea votului prin corespondenta.  „Romanii din diaspora sunt cetateni a caror opinie asupra bunului mers al tarii este la fel de importanta ca si a celor care traiesc intre granitele tarii. Alianta Crestin-Liberala considera ca asigurarea conditiilor pentru ca toti cetatenii sa isi poata exprima liber votul, in conditii decente trebuie sa fie o obligatie pentru intreaga clasa politica”, precizeaza ACL.

Totodata, reprezentantii Aliantei al carei candidat la prezidentialele din toamna este Klaus Iohannis demonteaza argumentul privind aparitia posibilelor fraude electorale, ipoteza folosita ca exemplu impotriva introducerii acestui demers. „Tema fraudei electorale a fost introdusa in permanenta ca un argument impotriva votului prin corespondenta, insa este o tema falsa. Nu putem ca o temere legata de o posibila infractiune sa ne faca sa nu luam o masura atat de necesara. De aceea exista sanctiuni si pedepse, de aceea trebuie sa existe un mecanism de monitorizare si un organism de supraveghere. Este ca si cum teama de evaziune ne-ar face sa nu mai avem nici o taxa sau impozit”, explica, in continuare, reprezentantii celor doua formatiuni de opozitie argumentele in favoarea sustinerii acestui proiect.

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger