AcasăPoliticaALEGERI PARLAMENTARE 2016. Multi politicieni cunoscuti au venit la vot inca de...

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Multi politicieni cunoscuti au venit la vot inca de dimineata

Săgeți către partidul condus de Ludovic Orban: ”Pentru PNL, școlile sunt doar secții de votare”

Pe langa faptul ca i-au indemnat pe romani sa mearga la urne, sa voteze, pentru ca votul fiecaruia e important, politicienii au ales sa dea ei insisi un imbold/exemplu, astfel ca n-au vrut sa piarda timpul si au mers la urne.

Astfel ca, de la primele ore ale acestei duminici electorale, in ziua alegerilor parlamentare, presedintele si premierul, dar si liderii partidelor politice s-au prezentat la urne, atat in Capitala, cat si in orasele in care au domiciliul sau in care candideaza, fiecare avand un mesaj pentru romani, dupa ce si-au exercitat optiunea constitutionala.

Seful statului, spre exemplu, a subliniat importanta acestei zile in care se alege componenta viitorului Legislativ, si a tinut sa spuna, dupa ce si-a exprimat optiunea electorala in Capitala, cum a facut si la localele din iunie, ca a votat „pentru o Romanie prospera si puternica”. De asemenea, Klaus Iohannis a indemnat romanii sa iasa la vot.

La randul sau, premierul Ciolos, care a votat in Zalaul natal, putin dupa ora 9, faptul ca e de parere ca aspectul „cel mai important in ziua de astazi e sa iasa cat mai multa lume la vot, indiferent de optiunile politice (…) astazi e ziua in care alegatorii pot sa transmita celor care vor conduce Romania cele mai importante mesaje pentru urmatorii 4 ani”.

La urne a ajuns, dimineata, si Liviu Dragnea, seful PSD, care a precizat, dupa ce a iesit de la sectia de votare de la Turnu Magurele – Telorman, ca a votat pentru ca „romanii sa se simta acasa in tara lor” si pentru o „guvernare competenta si responsabila”.

Si fostul sef al statului, actualul lider al PMP, a ajuns la urne in primele ore de la deschiderea sectiilor de votare. „Am votat cu gandul la o majoritate care sa nu incerce sa puna sub control politic Justitia”, a precizat, printre altele, Traian Basescu, la iesirea din sectia de votare de la liceul Xenopol din Bucuresti, unde a fost impreuna cu sotia, Maria Basescu.

De votat a votat, si tot in cursul diminetii, adica dupa ora 10, si fostul premier Ponta, care si-a exprimat optiunea electorala la parlamentarele din acest an la Targu Jiu, oras din partea caruia e deputat, la momentul de fata.

Si tot dupa ora 10 si jumatate a ajuns la urne, la Timisoara, si sefa PNL, Alina Gorghiu, care, pe langa faptul ca a indemnat tinerii sa iasa la vot, a marturisit ca nu a votat in calitate de lider politic, ci „ca om normal”, pentru familia si copilul sau, si ca a avut emotii, avand in vedere ca a votat pentru prima ora in orasul de pe Bega, dar si la liceul la care a invatat mama sa, respectiv la „Carmen Sylva”.

Si primarul Gabriela Firea a votat, dimineata, in Capitala, „pentru un Parlament eficient, pentru un Guvern sensibil si atent la problemele Capitalei, cu gandul la o colaborare buna cu viitorul Guvern”.

sursa foto: primaria-lumina.ro

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger