AcasăPoliticaAlegeri in PSD. Iliescu, despre Dragnea: Are toate datele necesare pentru a...

Alegeri in PSD. Iliescu, despre Dragnea: Are toate datele necesare pentru a asigura o conducere calificata

Liderul onorific al Partidului Social Democrat a venit, duminica dimineata, la urne, si a votat ;a alegerile interne, la care candidat unic este actualul interimar, si intr-un scrutin in cadrul caruia au primit drept de vot, in premiera, toti membrii de partid, si nu doar delegatii prezenti la Congresul PSD, cum s-a intamplat, ani la rand, pana in octombrie 2015.

Si, daca zilele trecute, lasa sa se inteleaga ca un astfel de sistem de vot ii aminteste de epoca de dinainte de ’89, duminica fostul sef al statului a avut un ton cu totul diferit, mai tolerant. Nu putini au fost cei care au observat ca s-a intrecut in laude la adresa unicului candidat aflat in cursa pentru fotoliul ramas liber, odata cu retragerea lui Victor Ponta, in vara acestui an, dupa sase ani de cand fonducea PSD-ul. „Dragnea (…) lucreaza in conducerea partidului de mai multi ani de zile in partid.(…) Este un om care continua o activitate si un stil de conducere care s-a afirmat in ultimii ani de zile. E un om cu experienta organizatorica, a lucrat si in teritoriu si la nivel central”, l-a descris Iliescu pe mai tanarul sau coleg de partid.

Pe scurt, Ion Iliescu da de inteles ca ii pare ca Dragnea e cat se poate de calificat pentru a prelua sefia „plina”, si nu doar interimara a Partidului Social Democrat. „Are toate datele necesare pentru a asigura o conducere calificata”, conchis Iliescu, fostul senator care, incepand cu 2006 si pana in prezent, detine titulatura de lider de onoare al PSD.

Asadar, incepand de la ora 8 a zilei de duminica si pana pe seara, la ora 20, peste 500.000 de membri ai PSD sunt asteptati sa vina la urne, pentru a-si exprima optiunea la alegerile interne din partid, ce se desfasoara cu o saptamana inainte de Congresul formatiunii.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger