AcasăPoliticaAl doilea om in stat, apel catre Iohannis, pe fondul continuarii protestelor...

Al doilea om in stat, apel catre Iohannis, pe fondul continuarii protestelor dupa abrogarea OUG 13

Klaus Iohannis este principalul adresant al unei scrisori deschise semnate de catre  presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, motivata de faptul ca protestele de strada continua, in ciuda abrogarii OUG 13, pas cerut, in prima faza, de vocea strazii. „Presedintele Romaniei ar fi trebuit sa fie primul care sa indemne ca dialogul politic purtat in Parlament sa ia locul demonstratiilor de strada o data cu abrogarea OUG 13/2017”, considera fostul premier.

„S-a ajuns in apropierea unui punct de inflexiune, iar continuarea protestelor sub aceasta forma este impredictibila, poate degenera, poate deveni periculoasa si poate scapa de sub control, iar efectele sunt imprevizibile”, considera al doilea om in stat.

Tariceanu trece in revista „pasul inapoi” facut de Cabinetul Grindeanu – si anume abrogarea Ordonantei 13, menita sa aduca modificari Codurilor – „ceea ce poate fi interpretat ca o recunoastere implicita a greselii comise in aceasta speta”, dar si concluzia cum ca „daca Ordonanta ar fi fost motivul real al prezentei in strada a multor manifestanti, era normal ca dupa abrogarea ei protestul sa inceteze. Nu s-a intamplat asa, pentru ca o parte a demonstrantilor a trecut la o noua revendicare: demisia Guvernului”. Si aminteste si de prezenta presedintelui in mijlocul manifestantilor din centrul Bucurestilor, in speta: „Participarea Dumneavoastra sub insemnele institutiei prezidentiale la o demonstratie neautorizata, descinderea neconstitutionala la o sedinta a Guvernului, directivele publice pe care le-ati dat CSM si Avocatului Poporului, imixtiunile de notorietate in activitatea Justitiei si lipsa Dumneavoastra de reactie la ceea ce poate deveni un pericol major asupra democratiei, sunt tot atatea argumente ca v-ati situat in afara Constitutiei”.

„Renuntati la incercarea antidemocratica de a inversa rezultatul alegerilor”

Adresandu-se lui Klaus Iohannis, Tariceanu ii mai transmite urmatoarele aspecte:  „V-ati pozitionat public in fruntea fortelor politice care au pierdut alegerile fara echivoc, dar functia va obliga sa va supuneti majoritatii votului popular liber exprimat pe 11 decembrie si sa acceptati ca partidele pentru care ati militat si continuati sa militati impotriva prevederilor constitutionale, vor sta in Opozitie timp de 4 ani. Presedintele Romaniei ar fi trebuit sa fie primul care sa indemne ca dialogul politic purtat in Parlament sa ia locul demonstratiilor de strada o data cu abrogarea OUG 13/2017. Tacerea Dumneavoastra este un indemn implicit la escaladarea protestelor devenite nelegitime o data cu abrogarea Ordonantei si este mai mult decat graitoare in legatura cu planul instaurarii ”guvernului meu”, contrar rezultatului alegerilor. Avand in vedere cele de mai sus, va solicit in modul cel mai ferm sa renuntati la incercarea antidemocratica de a inversa rezultatul alegerilor, sa abandonati activitatile Dumneavoastra neconstitutionale si sa luati acele masuri la care va obliga functia, pentru ca actiunea politica democratica si responsabila sa ia locul escaladarii manifestatiilor stradale”.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger