AcasăPoliticaAjutati de parlamentari, alesii locali sunt pe cale de a fenta ANI

Ajutati de parlamentari, alesii locali sunt pe cale de a fenta ANI

Asigurarea imunitatii primarilor si presedintilor de CJ in fata ANI depinde de votul deputatilor

Senatorii din Comisia de administratie modifica legea privind serviciile comunitare de utilitati publice in asa fel incat primarii si presedintii de CJ sa redevina compatibili peste noapte.

Asigurarea imunitatii primarilor si presedintilor de CJ in fata ANI depinde de votul deputatilor

Gaselnita parlamentarilor consta in crearea unor entitati comerciale regionale, formate din minimum doua judete, care vor purta numele de “Asociatie de dezvoltare intercomunitara” si se vor ocupa de serviciile de utilitati publice. Odata aparute aceste societati comerciale regionale, care nu vor mai fi in subordinea primariilor sau Consiliilor judetene, primarii si presedintii de CJ vor putea sa faca parte din Consiliile de Administratie fara a mai fi acuzati de incompatibilitate.

Amendamentul menit sa-i puna la adapost de ANI pe alesii locali a fost propus si sustinut, in Comisie, de senatorul PSD Fifor Mihai, sub forma de amendament la proiectul de modificare  legii privind serviciile comunitare de utilitati publice. Ca sa fie siguri ca scapa de ANI, primarii si presedintii de CJ trebuie insa sa astepte ca amendamentul sa fie acceptat si de deputati, Camera fiind decizionala in acest caz.

author avatar
Simona Badulescu
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger