AcasăPoliticaAdrian Nastase, mesaj pentru Dragnea, dupa alegerile interne din PSD

Adrian Nastase, mesaj pentru Dragnea, dupa alegerile interne din PSD

Comentand pe marginea recent incheiatelor alegeri pentru sefia formatiunii pe care a condus-o, la randul sau, pana in urma cu aproape zece ani, fostul premier l-a felicitat pe Dragnea, dar a lansat si un avertisment pentru noua conducere a Partidului Social Democrat.

Urmarind, de aceasta data, din postura de spectator scrutinul din PSD, pentru desemnarea succesorului lui Victor Ponta, la fotoliul de lider „plin” al partidului, odata ce actualul prim-ministru a decis sa se retraga din postura de lider, Liviu Dragnea fiind, pana la aceste alegeri, presedinte interimar al social-democratilor, Adrian Nastase a ales sa noteze, pe blogul sau, cateva aspecte privitor la „noua formula de alegeri din PSD”.

Formula ce permite – in premiera- alegerea presedintelui formatiunii prin votul tuturor membrilor de partid, si nu doar prin cel exprimat de catre delegatii prezenti la Congres, cum s-a intamplat pana acum. Idee pe care, a tinut sa lamureasca din capul locului fostul lider al PSD, a propus-o el insusi, in 2004, „odata cu propunerea de alegeri preliminare in partid pentru parlamentare”.

Si, cum era de asteptat, de vreme ce a sustinut-o el insusi, Adrian Nastase considera si la acest moment oportuna o astfel de metoda de alegere a liderului formatiunii, fostul lider al PSD argumentandu-si si puncutl de vedere in aceasta privinta. „Cred, in continuare, ca este o varianta buna, utila pentru „inventarierea” membrilor activi ai partidului, pentru testarea fortei de organizare, pentru capacitatea de mobilizare rapida, pentru starea de moral a militantilor partidului. Un exercitiu util pentru forta si unitatea partidului”, considera Nastase.

Cat despre castigatorul competitiei interne pentru sefia „plina” a PSD-ului, Adrian Nastase l-a felicitat pe Dragnea, unicul competitor ramas in cursa, de altfel, alegand, totodata, sa-si incheie mesajul public intr-o alta nota decat una festivista, respectiv cu un avertisment adresat… cunoscatorilor, prin intermediul unei expresii latinesti. „A fost si un test pentru calitatile de organizator ale lui Liviu Dragnea, care a confirmat puterea de a mobiliza structurile partidului, de a le „trezi” dupa alegerile prezidentiale din 2014. Felicitari, Liviu! PS Tinand seama de experientele mele, adaug, totusi, un vechi adagiu roman: „Si vis pacem, para bellum”. („Daca vrei pace, pregateste-te pentru razboi”!-n.r).

author avatar
Cristina Stefan
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger