AcasăPoliticaAdrian Nastase ii raspunde lui Dragnea

Adrian Nastase ii raspunde lui Dragnea

Dupa ce Ponta a reactionat la afirmatiile lui Dragnea, de dupa aflarea concluziilor evaluarii facute de Toader asupra activitatii sefilor DNA si, respectiv, de la Parchetul General, si Adrian Nastase si-a spus punctul de vedere.

O data ce Dragnea a ajuns la concluzia ca s-ar fi inspirat de la Victor Ponta, fostul premier Nastase i-a raspuns actualului lider al PSD. „Am vazut, Liviu Dragnea pare destul de suparat de raportul lui Tudorel Toader si de unele comentarii care au aparut, eu as vrea sa precizez rationamentul meu, nu neaparat pentru Liviu Dragnea. (…) Exista o deosebire intre coabitare si pact de coabitare. Coabitarea – fie ca-i place sau nu lui Liviu Dragnea – exista, pentru ca alegatorii au hotarat prin votul distinct pe care l-au dat pentur o anumita culoare politica la Presedintie si, respectiv, la Parlament. In momentul de fata exista o coabitare intre fortele politice, un guvern de o anumita culoare si presedinte”, a lamurit Nastase, la Antena3.

Apoi a facut referire la pactul de coabitare din 2012, dintre presedintele si premierul de la momentul respectiv, si anume Ponta si Basescu. „Pactul de coabitare este practic intelegerea care s-a facut, in conditiile coabitarii, in momentul in care Victor Ponta a creat acea intelegere cu Traian Basescu. Eu am considerat si atunci si consider si acum ca nu este nevoie de asa o intelegere. Atunci s-a intamplat un lucru foarte interesant. Il rog pe Dragnea (…) sa reciteasca pasajele de acolo, prin care se stabilea un anumit domeniu rezervat – ceea ce nu este normal- pentru presedinte, in contra Constitutiei”, i-a transmis Adrian Nastase sefului PSD.

Totodata, fostul premier a atras atentia asupra unui alt aspect – ca nu exista secretari de stat la Ministerul Justitiei. In mod normal, evaluarea nu trebuia facuta doar de catre ministru, era o evaluare la care trebuiau sa participe si secretarii de stat (…) si abordarea ca atare trebuia sa fie o abordare a Guvernului (…) Din acest punct de vedere dezinteresul (…) din partea guvernului, lasarea lui Tudorel Toader singur ca sa raspunda presiunilor din partea ambasadei americane, a Bruxelles-ului, a presedintelui, protestatarilor, nu a fost corecta (…), dupa ce a facut mai curand o analiza a jurisprudentei CCR (…). Prin aceasta abordare prin care Guvernul si liderii Coalitiei s-au departat de conduita in evaluarea pe acest subiect s-a ajuns (…) exista riscul de a se ajunge la un nou pact de coabitare prin transferarea Justitiei de la guvern la presedinte”, a conchis fostul prim-ministru.

author avatar
Andrei Coman
439 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger