AcasăPoliticaAdrian Nastase, despre plecarea liberalilor din USL: Cea mai proasta varianta dintre...

Adrian Nastase, despre plecarea liberalilor din USL: Cea mai proasta varianta dintre toate alternativele

Decizia liberalilor de a-si retrage ministrii din Guvern si de a anunta ruperea USL nu a fost trecuta cu vederea de catre fostul premier. Adrian Nastase considera ca decizia anuntata de Crin Antonescu este „cea mai proasta varianta” dintre toate care ar fi putut fi luate in calcul.

Adrian Nastase

Nastase pune destramarea USL-ului pe seama unor orgolii personale, mai degraba, decat a unor probleme cu adevarat arzatoare. Intr-o postare pe blogul sau, fostul prim-ministru puncteaza cateva chestiuni legate de subiectul care tine, de marti seara incepand, primele pagini ale presei autohtone. „Plecarea liberalilor din USL a generat atat nedumerire cat si dezamagire. Ea a parut un fel de dezertare de pe campul de lupta. Adversarul declarat, in bataliile electorale din acest an, era regimul Basescu. De aceea, era importanta, intre altele, revizuirea Constitutiei. Pentru reintrarea in normalitate. Au fost mai importante – se pare – orgoliile personale, micile razbunari si agendele proprii. Motivele invocate de Crin Antonescu au parut, mai curand, pretexte”, considera Nastase.

Fostul premier social-democrat observa, totodata, dupa cum reiese din mesajul aparut pe pagina sa de Internet, ca, asemeni cazului Aliantei D. A. (Dreptate si Adevar), si in cazul USL, participarea liberalilor la guvernare a durat doar „o jumatate de mandat” (USL a intrat la guvernare in 2012-n.r).

Concluzia lui Nastase? Decizia ruperii USL este una gresita. „Nu stiu daca presedintele Antonescu este constient ca decizia pe care a luat-o presupune multe imponderabile. Eu cred – este un punct de vedere subiectiv – ca ea a reprezentat cea mai proasta varianta dintre toate variantele alternative”.

409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger