AcasăPoliticaAbia intors de la Bruxelles, Klaus Iohannis s-a oprit la Ambasada Ucrainei,...

Abia intors de la Bruxelles, Klaus Iohannis s-a oprit la Ambasada Ucrainei, pentru a transmite condoleante

La scurta vreme de la revenirea in tara, din Belgia, unde a efecutat prima sa vizita oficiala de la preluarea mandatului, Klaus Iohannis s-a oprit la Ambasada Ucrainei, din Bucuresti, pentru a semna in cartea de condoleante deschisa la sediul reprezentantei diplomatice a acestei tari.

Cartea de condoleante sta la dispozitia tuturor celor care vor sa transmita un mesaj in memoria victimelor atentatelor comise asupra civililor de catre separatistii prorusi, in estul Ucrainei.

Liderul de la Cotroceni a tinut sa semneze, simbolic, in aceasta carte, in semn de solidaritate cu poporul ucrainean. E nevoie de dialog si sa se gaseasca o solutie politica in acest caz, lasa sa se intrevada presedintele in mesajul sau, astfel incat sa nu mai moara oameni in acest conflict. „In aceste zile de grele incercari, doresc sa transmit familiilor indurerate, intregii natiuni ucrainene compasiunea mea si sentimentul de solidaritate al tuturor cetatenilor romani. Romania condamna ferm atacurile asupra civililor, victime inocente ale unui conflict sangeros. Reinnoim apelul la dialog si la gasirea unei solutii politice care sa evite grelele pierderi de vieti omenesti. Romania a sprijinit, sprijina si va sprijini intotdeauna Ucraina, vecina si prietena, independenta si suverana, aspiratiile sale europene si euroatlantice”, suna, conform Administratiei Prezidentiale, mesajul transmis de catre seful statului.

448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger