AcasăPoliticaA trecut de Parlament. Legea conversiei creditelor in CHF merge la Cotroceni

A trecut de Parlament. Legea conversiei creditelor in CHF merge la Cotroceni

O mare gura de aer pentru romanii care au ajuns sa aiba mari batai de cap in privinta returnarii creditelor in franci elvetieni, contractate in urma cu cativa ani.

Proiectul privind conversia in lei a creditelor in moneda elvetiana a trecut, marti, de Parlament, in conditiile in care saptamana trecuta se amanase votul final pe acest proiect, pentru ca nu fusesera suficienti alesi ai neamului in sala, pentru a se demara procedura votului.

A fost vorba despre un vot final, in favoarea caruia s-au pronuntat 248 de alesi ai neamului, prezenti la sedinta de plen a Camerei, legea urmand sa ajunga acum pe masa presedintelui Iohannis, in vederea promulgarii.

Ceea ce inseamna ca, in cazul in care proiectul primeste unda verde si de la Cotroceni, aceste credite in franci elvetieni se convertesc in lei, la cursul de la data acordarii lor, prin intermediul unui act aditional. Ar mai fi de mentionat si faptul ca – pe fondul controverselor iscate de introducerea acestui criteriu- plafonul de 250.000 de franci elvetieni a fost eliminat.

author avatar
Cristina Stefan
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger