AcasăPoliticaA. Saftoiu ii ia apararea secretarului general al PNL

A. Saftoiu ii ia apararea secretarului general al PNL

E nevoie de o analiza „foarte serioasa”, „foarte onesta” si „foarte lucida”, dupa aceste alegeri, urmata de masurile asteptate de electorat, si tinand cont de faptul ca prezenta scazuta la vot indica o „asteptare de reforma”, considera liberala Saftoiu.

In acelasi timp, fostul purtator de cuvant al Presedintiei a dat de inteles, intr-o emisiune la Digi24, ca i se pare pripita decizia colegilor sai, de la nivelul filialelor bucurestene, de a cere retragerea din functie a actualului secretar general al PNL, urmare a valului de demisii de la nivelul sefiei organizatiilor de sector.

In sprijinul parerii sale, Adriana Saftoiu a adus faptul ca, prin faptul ca Bolojan a obtinut un nou mandat de edil al orasului Oradea, al treilea, cu un scor bun- 71%, rezultatul sau a contribuit, practic, la scorul general al marelui PNL. Drept urmare, nu ar vedea oportuna o sanctionare a acestuia. „Ar fi cel putin nedrept sa spunem ca Ilie Bolojan ar fi singurul responsabil de rezultatul PNL. (…) Exista o discrepanta intre rezultatul partidului la nivel de tara si de Bucuresti. O mare parte din decizii care au fost luate din Bucuresti nu-i apartin in mod direct lui Bolojan, (…) scorul obtinut ca primar la Oradea – situandu-l pe primul loc (…) – il face (…) unul dintre cei care a contribuit destul mult la scorul nostru national. Mi se pare putin cam exagerat sa-i ceri primarului Bolojan – in acelasi timp secretar general – demisia”, a opinat Saftoiu, amintind si faptul ca, la momentul numirii sale in postura de secretar general, liberalul ar fi anuntat, la partid, ca atunci cand va incepe campania pentru locale, se va concentra pe cea destinata primariei oradene.

Va reamintim ca in jurul pranzului, liberalul Voicu a iesit in fata presei anuntand ca cinci din cei sase lideri ai filialelor de sector ale PNL Bucuresti vor demisiona, urmare a rezultatelor alegerilor din 5 iunie. Singura care, cel putin pana la aceasta ora, nu a facut acest pas este Anca Boagiu, de la sectorul 2. Cat priveste situatia secretarului general al PNL, Voicu preciza urmatarele aspecte: „am considerat ca in calitatea sa de sef de campanie la nivel national nu a performat, a lipsit cu desavarsire din aceasta campanie”.

260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger