AcasăPoliticaA criticat, a fost pus pe liber. Sotul lui Clotilde Armand, exclus...

A criticat, a fost pus pe liber. Sotul lui Clotilde Armand, exclus din USR

Nicusor Dan, un tamplar al cuvintelor peste care ii scapa ciocanul

Scandalul iscat de pozitia critica exprimata de Sergiu Moroianu, nimeni altul decat sotul vicepresedintelui USR, Clotilde Armand, la adresa coordonatorului de campanie al Uniunii conduse de Nicusor Dan la recentele alegeri parlamentare a atras excluderea celui dintai din formatiunea parlamentara.

Clotilde Armand si sotul (foto: Facebook/Clotilde Armand)

Hotararea, luata de mai-marii Uniunii Salveaza Romania, formatiune clasata pe locul 3 la scrutinul din 11 decembrie, a fost anuntata publicului de catre Nicusor Dan insusi, sambata, intr-o postare ampla pe Facebook, ce include si un comunicat de presa in care se detaliaza, pe puncte, argumentele pentru care s-a ajuns la aceasta concluzie. „E un moment trist. Prin decizia unanima a Biroului National de aseara, Sergiu Moroianu a fost exclus din USR. Biroul National a sanctionat atacul lipsit de etica la adresa USR, care a ranit miile de oameni care au muncit pentru acest proiect”, a tinut sa mentioneze seful USR.

„A prejudiciat grav imaginea Uniunii”

La nivel de motivatii care sa sustina excluderea lui Moroianu se mentioneaza, printre altele, faptul ca acesta ar fi incalcat o litera din articolul – culmea- 13, ce prevede „ca un membru are indatorirea sa nu prejudicieze, prin luari de pozitii publice, imaginea Salvati Romania”. Mai precis, urmare a faptului ca „USR a constatat ca interventia publica a lui Sergiu Moroianu a fost preluata in mass-media in zeci de articole, stiri si emisiuni TV, intr-un context negativ pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii si eforturile depuse de membrii si simpatizantii USR in campania electorala”.

Totodata, se precizeaza ca Moroianu ar fi avut ocazia sa-si sustina punctul de vedere in cadrul sedintei Biroului National, dar ca nu s-a prezentat „pentru a-si proba acuzatiile” si nici nu a si- a prezentat presupusele dovezi in scris.

Ce a scris Moroianu pe Facebook puteti afla aici.

454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger