AcasăPolitica”Buldogul” Blaga latra la roata USL: Liberali, afara de la guvernare!

”Buldogul” Blaga latra la roata USL: Liberali, afara de la guvernare!

Ca musca-n lapte. Asa a picat pedelistul Vasile Blaga, in plin scandal pesedisto-liberal.

Crin Antonescu il ameninta pe premier cu o motiune de cenzura

PNL trebuie sa iasa de la guvernare. Nu o spune nici Crin Anronescu si nici premierul Victor Ponta, ci presedintele PDL, Vasile Blaga. In loc sa profite criza din USL si sa atraga capital politic pentru partidul sau, democrat-liberalul s-a apucat sa-i scrie o scrisoare despre nimic liderului liberal. ”Domnule Antonescu, am fost cu totii martorii metamorfozei la care ati fost supus in ultima perioada. Suntem constienti de faptul ca presiunile politice la care sunteti supus determina in propria dvs. persoana renasterea liberalismului si a doctrinei dreptei. (…)  In goana dupa o functie de vicepremier pentru PNL si in dorinta obsesiva de a deveni presedintele Romaniei, ati paralizat guvernarea. Ministerele cheie ale guvernului sunt blocate de saptamani in sir. Daca va doriti cu adevarat justitie si masuri de dreapta care sa va reconfirme ideologia de mult abandonata, la Grupul PDL din Camera Deputatilor va asteapta motiunea de cenzura a PDL impotriva guvernului Ponta. Poftiti, nu va sfiiti. Noi am semnat-o deja” i-a transmis Blaga presedintelui PNL.

Antonescu: Ponta isi face guvern USD

Vasile Blaga se baga singur in seama

Epistola democrat-liberalului, pe langa faptul ca este inutila, a ajuns si cu o mica intarziere, Antonescu anuntand ca penelistii lui au fost deja matrasiti de premier. ”Noi, deocamdata, sub beneficiul asteptarii pana luni (zi in care Victor Ponta trebuie sa spuna daca accepta sau nu propunerile PNL – n.r), am fost dati afara de la guvernare. (…) Dupa demisiile ministrilor Chitoiu si Gerea,Ponta mi-a propus sa fie numiti actualii ministri liberali. Am declinat aceasta propunere aratand ca putem sa mergem pe numiri de ministri propusi si luni sa mergem in Parlament, incheind astfel criza din interiorul Guvernului. Am acceptat si varianta sa fie numiti si interimari. Premierul nu a fost de acord, a respins pachetul propunerilor noastre, Ponta si Nita au preluat ministerele noastre”, a declarat Crin Antonescu. Mai mult, acesta l-a acuzat pe Victor Ponta ca vrea sa inlocuiasca actuala echipa guvernamentala cu una alcatuita doar din PSD, PC si UNPR:”Asa cum a creat un USD, care s-a substituit treptat Uniunii Social Liberale, domnul Ponta, astazi, construieste un guvern USD care sa inlocuiasca guvernul USL”.  Daca acest scenariu se va transforma in realitate, Antonescu a precizat ca partidul sau va incerca sa-l inlature pe Victor Ponta din fruntea Executivului. ”Luni seara sau marti, vom avea, Romania va avea fie un Guvern USL, fie un Guvern USD.  Asta e alegerea domnului Victor Ponta.  Guvern USD, atentie, lipsit de orice legitimitate si caruia ca atare noi ii vom cere demisia imediat”, a conchis Antonescu.

Premierul e mai generos: liberalii au 45 de zile termen de gandire

Victor Ponta trebuie sa decida pana luni daca accepta conditiile PNL

Somat sa dea un raspuns pana luni, premierul nu se grabeste, ba chiar este dispus sa-i lase pe liberali sa se mai gandeasca vreo 45 de zile. ”Daca PNL se retrage din Guvern, conform Constitutiei, voi numi ministri interimari din actualii membri ai Guvernului si voi astepta limita maxima de 45 de zile pentru ca liberalii sa revina in Guvern cu toti ministrii si toate functiile pe care le au”, a afirmat Ponta. Cat despre demisie, premierul a spus ca nici prin cap nu-i trece. ”Daca as demisiona, abia atunci inseamna ca si eu, si Antonescu ii vrem binele lui Traian Basescu. O noua nominalizare pentru functia de prim-ministru ar face-o Traian Basescu. Aceasta varianta este exclusa”, a explicat Ponta.

[poll id=”699″]

author avatar
National
1.235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger