AcasăNewsPolitica si leapsa pe tacute

Politica si leapsa pe tacute

Spectacolul mizeriei politice sau doi regizori foarte prosti. E acelasi lucru

Romania a fost lasata deoparte. Nu mai intereseaza pe nimeni de ce Guvernul spune ca a marit salariile, iar lumea, nu numai in strada, spune ca este o minciuna. Nu mai intereseaza, de asemenea, de ce se dau stiri cu ieftinirea oualor, timp in care supermaketurile iti arata cum stiu sa-ti ia banii. Si, la fel ca si pana acum, nu mai intereseaza pe nimeni ce pensie va lua candva, daca o va mai apuca. Oricum, suma se recalculeaza din doua in doua ore si de la o aparitie televizata la alta a Olgutei Vasilescu.

Spectacolul mizeriei politice sau doi regizori foarte prosti E acelasi lucru

Ponta, Dragnea si alti cativa au mutat centrul de greutate. Seara de seara, romanii casca gura la emisiunile din care inteleg pana ii apuca cheful de injurat sau ii dovedeste somnul. Unii parca pricep  ca au fost pacaliti, dar nu inteleg de ce. Cei mai multi, insa, rezuma totul la trei cuvinte: ‘r-ati ai dracu’!

Dragnea nu e un sfant

Chiar nu mai are importanta cine a inceput si de ce. Cine vrea sa-si faca jocurile si cu ce scop. Cine vrea sa demonstreze ca celalalt minte, iar el e curat ca Fecioara Maria. Fiecare da vina pe fiecare. Fiecare stie despre celalalt tot ce nu te astepti, si inca nu e totul. Dragnea, spune Ponta, a fost nelipsit de la chermezele din vilele SRI. Nu e un sfant, asa cum vrea el sa pozeze. Se lupta, acum, cu statul paralel, dar, in realitate, i-a schelalait ba la poarta, ba in curte, si i s-a gudurat la picioare vreme indelungata. Si tot acum i-ar placea sa o vada inlaturata pe Codruta Kovesi, chiar daca nu recunoaste, desi nu mai stia la ce artificii sa recurga pentru inscaunarea ei, ca sa scape de dosare. Tot Dragnea este cel care, nu chiar cu mult in urma, se milogea pentru functia de ministru la Interne si cate si mai cate porcarii politice a facut. Stie el, Ponta, cum a furat de la Ministerul Dezvoltarii, cum si-a cumparat baronii si cum si-a eliminat incomozii din partid. Poate ca Ponta are dreptate. Sau poate minte. Un singur lucru nu spune: de ce a tacut pana acum?

Goana dupa putere

Pe de alta parte, Dragnea stie el si despre Ponta cat sa-l compromita pentru tot restul vietii. Relatii si prietenii ciudate cu Florian Coldea, cu Maior, dincolo de gradul de rudenie, cu guverne facute pe mana SRI, cu sustinerea si promovarea Codrutei Kovesi pe care, acum, i-o arunca lui in brate. Stie inclusiv cum scapa de adversari si isi nivela drumul catre mai sus. Poate ca are dreptate si el. Sau poate minte. La fel ca Ponta, insa, nu stie sa spuna un singur lucru: de ce a tacut pana acum? Fara a fi vreunul mai vinovat sau mai curat, complicitatea lor la politica nesimtita a tacerii este evidenta. Tacerea a ajuns leapsa pe care si-au dat-o unul altuia, intr-un joc scarbos si lacom al catararii spre mai multa putere.

O data la patru ani

Sebastian Ghita, caci nu putea lipsi, stie si el destule. Nu vorbeste decat ce are chef, asezandu-se de partea cea mai convenabila. In rest, e mut. Nichita, de la Iasi, stie si el despre fiecare, dar se plaseaza unde are chef. Vanghelie, personaj pitoresc, stie cel mai mult sau foarte mult. Confirma doar in zona cea mai avantajoasa. Si Oprisan stie, si Mazare stie, si Olguta Vasilescu stie, nu exista cineva care sa nu stie cate ceva despre altcineva, indiferent cine ar fi. Toti au tacut si tac, insa, asteptand un moment in care sa-si joace cartile. Nicidecum un moment in care sa fie bagati in seama si romanii. Ei intra in ecuatia puterii doar o data la patru ani. Restul, repet, e leapsa.

author avatar
Valentin Boeru
1.167 afisari

2 COMENTARII

  1. ROMANIA ESTE CAPTURATA DE MAFIOTI , PENALI , TRADATORI SI DEFAIMATORI AI NEAMULUI. ACESTIA VOR PUTEA FI TRASI LA RASPUNDERE CAND SISTEMUL JUDICIAR SI CEL AL SECURITATII STATULUI VOR FI PURIFICATE, INDEPENDENTE SI ATASATE VALORILOR NEAMULUI ROMANESC.

    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Ponta-face-acuzatii-grave-la-adresa-lui-Dragnea-%E2%80%9EEste-omul-unui-grup-de-interese-Israel-Ungaria-si-probabil-Rusia-care-il-finanteaza-ca-sa-le-dea-tot-.-Pe-lista-ar-fi-gazul-din-Marea-Neagra-Hidroelectrica-Aeroportul-Otopeni-Transgaz-149856

  2. TICALOSIA SI PERVESITATEA
    Arta supremă a războiului este înfrângerea inamicului, prin înşelătorie, fără luptă, astfel:
    1. Discreditaţi tot ceea ce merge bine în ţara inamicului;
    2. Implicaţi reprezentanţii claselor conducătoare ai ţării inamice în afaceri dubioase. Distrugeţi-le reputaţia şi, la momentul potrivit, supuneţi-i dispreţului propriilor concetăţeni;
    3. Utilizaţi creaturile cele mai ticăloase şi mai abjecte;
    4. Răspândiţi discordia şi conflictele între cetăţenii ţărilor ostile. Întărâtaţi-i pe tineri contra bătrânilor;
    5. Ridiculizaţi tradiţiile adversarilor. Discreditaţi-le luminătorii de conştiinţă;
    6. Induceţi în eroare inamicul, spre a-l conduce la temporizare şi neglijenţă, apoi avansaţi cu repeziciune;
    7. Perturbaţi, prin orice mijloace, intendenţa, aprovizionarea şi funcţionarea armatei inamicului;
    8. Slăbiţi voinţa luptătorilor inamici prin cântece şi melodii senzuale;
    9. Daţi inamicului fete şi băieţi tineri pentru a-i lua minţile, dar şi jad şi mătase pentru a-i zgândări ambiţiile;
    10. Fiţi generoşi în promisiuni şi recompense pentru informaţii;
    11. Infiltraţi-vă peste tot spionii. Bazaţi-vă pe trădătorii care se găsesc în rândurile inamice;
    12. Făceţi-l pe adversar să creadă că mai există o posibilitate de a se salva. Apoi, LOVIŢI !
    Scopul vostru trebuie să fie preluarea intactă a tot ceea ce se află pe pământ. În acest fel trupele vă vor rămâne odihnite, iar victoria va fi totală.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger