Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politia Rutiera, interzis la “stat la panda”

Politia Rutiera, interzis la “stat la panda”

Autor:

Comisia juridica a Senatului a dat raport favorabil initiativei legislative prin care se doreste ca raderele sa se instaleze exclusiv pe autovehiculele care prezinta inscrisuri si insemnele distinctive ale politiei rutiere.

 

aparate radar tip pistol 636x393 1 1 1 Politia Rutiera, interzis la “stat la panda”Propunerea legislativa pentru modificarea reglementarilor privind circulatia pe drumurile publice a fost initiata de parlamentari PNL, printre care senatorul Alina Gorghiu si deputatii Raluca Turcan si Florin Roman.

Totul la vedere

„Propunem urmatoarele modificari ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice: constatarea contraventiilor si aplicare sanctiunilor sa se faca direct de catre politistul rutier, respectiv politistul de frontiera, care sunt obligati sa poarte uniforme cu inscrisuri si insemne distinctive”, se arata in expunerea de motive. De asemenea, dispozitivele fixe sau mobile destinate masurii vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezinta inscrisuri si insemnele distinctive ale politiei rutiere. Mai mult, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate masurarii vitezei se vor utiliza la o distanta maxima de 10 metri de autovehiculele care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere. „Aceste modificari au scopul principal de a readuce Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice la scopul sau initial – preventia accidentelor si dobandirea unui comportament responsabil al conducatorului auto. In forma sa acutala si asa cum este ea interpretata si aplicata, OUG nr. 195/2002 este o ordonanta orientata doar catre aplicarea de sanctiuni siatat. Ori, aplicarea de sanctiuni trebuie sa fie ultima modalitate in modelarea comportamentului conducatorului auto. O lege poate avea obiectiv fundamental aplicarea de sanctiuni”, explica initiatorii.


1 Comentariu la Politia Rutiera, interzis la “stat la panda”

  1. Dorina

    Judecatorul PANDA cu epoleti delelgat la Caras? Psihopatul? Killer-ul? Antisemitul? A reintregit de acum familia!!!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!