Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politia Romana despre aducerea in tara, cu avionul, a lui Nicolae Popa: IGPR a platit factura

Politia Romana despre aducerea in tara, cu avionul, a lui Nicolae Popa: IGPR a platit factura

Autor:

Pe fondul intrebarilor iscate dupa ce s-a aflat ca Sebastian Ghita a depus un denunt la adresa fostei sefe a DNA-ului, in legatura cu extradarea lui Nicolae Popa si a prezentei acestuia din urma, marti, la Parchetul general, cu lamuriri tocmai in aceasta privinta, Politia Romana a  ales sa transmita public un comunicat, in care sustin, negru pe alb, ca IGPR a platit factura ce tine de aducerea in tara  cu avionul a fostului sef al FNI.

 

IGPR 350x197 Politia Romana despre aducerea in tara, cu avionul, a lui Nicolae Popa: IGPR a platit facturaIata comunicatul in cauza:

“Avand in vedere solicitarile reprezentantilor mass-media, precum si interesul major al publicului in ceea ce priveste extradarea si aducerea in tara, din Indonezia, a unui cetatean roman, condamnat intr-un dosar penal si pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, Centrul de Informare si Relatii Publice al Politiei Romane este abilitat sa comunice urmatoarele:

In conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Centrul de Cooperare Politienesca Internationala, are atributia legala de escortare din statul solicitat, in Romania, a persoanei extradate si de predare a acesteia autoritatilor competente romane in vederea incarcerarii.

Preluarea persoanei extradate se realizeaza in baza unei decizii definitive a autoritatii judiciare competente din statul solicitat, decizie care se comunica Ministerului Justitiei din Romania. Termenele de preluare sunt stabilite de comun acord cu autoritatile statului solicitat, preluarea efectiva avand loc dupa ce sunt indeplinite toate conditiile logistice, acestea variind in functie de mai multi factori (ex: destinatia).

In ceea ce priveste achizitionarea de servicii in domeniul transportului aerian pentru aducerea in tara a unui cetatean roman, in anul 2011, condamnat intr-un dosar penal si pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, va informam ca procedura a fost derulata de catre Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achizitiile publice.

Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut. In acest caz, a fost declarat castigator operatorul economic S.C. ION TIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achizitionate au vizat transportul de pasageri, pe ruta Bucuresti – Jakarta si retur.

Semnarea contractului de prestare servicii si decontarea acestuia au intrat in sarcina Politiei Romane. Contractul, in valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de  Inspectoratul General al Politiei Romane, la data de 14.04.2011.

Operatorul economic a emis factura fiscala, la data de 21.04.2011, aceasta fiind achitata de I.G.P.R., prin ordin de plata, la data de 29.04.2011.

Avand in vedere faptul ca legislatia in vigoare la data respectiva stabilea in sarcina institutiei obligativitatea de a face public anuntul de atribuire in termen de 45 de zile, la data de 26.05.2011, anuntul de atribuire nr. 107.978/26.05.2011, aferent achizitiei in cauza, a fost publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

De asemenea, precizam ca toate documentele mai sus mentionate au fost inaintate Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar informatii pe acest subiect au mai fost comunicate public, la data de 9 ianuarie 2017, prin remiterea unui comunicat de presa de catre institutia noastra.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!