AcasăNewsPolitia romana baga radare drone pe autostrazi!

Politia romana baga radare drone pe autostrazi!

Fara doar si poate, inamicul numarul 1 pentru soferii romani, in momentul de fata, este reprezentat de faimosul cinemometru laser model TruCAM, nedetectabil, cunoscut drept „pistolul radar”.

Dacă în vara asta, Autostrada Soarelui a fost „tinută în frâu“ de doar două elicoptere, la anul vitezomanii vor da nas în nas cu dronele

Intrat deja in uzul Politiei Rutiere, acest dispozitiv radar produce multe „victime” printre vitezomani, asta in ciuda contestatiilor referitoare la utilizarea aparatului. E deja de notorietate ca un profesor universitar din Iasi a reusit, recent, sa invinga Politia Romana in instanta, tagaduind capacitatea de functionare a dispozitivului in conditiile impuse de lege, convingand judecatorii ca acesta nu prezinta o „precizie de masurare acceptabila”. Marea majoritate a brigazilor de politie judetene au achizitionat si folosesc pistolul radar TruCAM, un model produs in Statele Unite si folosit in peste 50 de tari. Ei bine, incepand cu anul 2017, Politia Rutiera pregateste o noua lovitura. Una decisiva pentru soferii obisnuiti sa calce pedala de acceleratie prea tare.

Autostrada Soarelui – prima vizata

În China de acum, la noi de la anul

Conform informatiilor intrate in posesia ziarului „National”, pe autostrada A2 – cea care leaga Bucurestiul de Constanta – cele doua elicoptere MAI care au asigurat in aceasta vara un trafic adecvat, plus masinile neinscriptionate, care surprindeau abateri de la Codul Rutier, vor fi inlocuite de radare-drone. Din cate se pare, noile aparate de detectare a vitezei vor fi folosite in prima faza pe autostrada care duce catre Litoral, urmand ca in scurt timp dronele-radar sa fie utilizate si pe celelalte doua autostrazi in functiune, A1 (Bucuresti – Pitesti) si A3 (Bucuresti – Ploiesti).

Dronele politiei rutiere din Chengdu fac deja ravagii

Oricat de mult ne-ar placea sa credem ca suntem buricul pamantului, n-am inventat noi apa calda. In China deja se folosesc aceste dispozitive. E drept, si politia chineza se afla abia la inceput, insa rezultatele sunt incredibile. Numai in prima zi de folosire a dronelor-radar, agentii de la Politia Rutiera din Chengdu, capitala provinciei Sichuan, au amendat 30 soferi. Radarele zburatoare si-au facut de deplin datoria, survoland autostrada la 50 de metri deasupra solului, filmand si apoi trimitand imaginile video ofiterilor. Nu doar vitezomanii au cazut in plasa noilor dispozitive. Au fost amendati soferi care utilizau in mod ilegal banda de urgenta, ba chiar si cei care aruncau gunoiul pe ferestrele masinilor.

A intrat in paine primul robotul de securitate pe aeroport

Politia chineza s-a obisnuit sa experimenteze tot felul de dispozitive menite sa ajute/inlocuiasca personalul uman. De pilda, pe Aeroportul International din Shenzhen a intrat deja in functiune noul robot de securitate „Anbot”, un proiect dezvoltat de Universitatea Nationala de Aparare. Inalt de 1,49 metri, cantarind 78 de kilograme si avand o viteza de deplasare de 18 km/h, „Anbot” – care aduce cumva cu popularul R2-D2 din seria „Razboiul stelelor”, ar putea juca un rol important in consolidarea masurilor de combatere a terorismului, scriu publicatiile locale. Functia principala a lui „Anbot” va fi aceea de recunoastere faciala. Robotul poseda patru camere de inalta definitie, pe care le poate utiliza pentru a fixa imagini cu fetele calatorilor, imagini trimise apoi spre analiza. Cu toate acestea, „Anbot” nu e doar un aparat de fotografiat. In caz de urgenta, acesta poate sa imobilizeze persoane, prin folosirea armei cu electro-socuri din dotare.

author avatar
Mihai Koblenko
2.291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger