AcasăNewsPolitia olandeza o da in prostie

Politia olandeza o da in prostie

Dar este legala aceasta vanatoare de vrajitoare?

Adica a inceput, in Rotterdam, vanatoarea tinerilor  prea bine imbracati, cu posibilitatea sa le confiste toalele. Departe de a fi o gluma, aceasta actiune a fost denumita ”experimentala”, sub supervizarea politiei. Agentii vor putea sa-i lase, in apstiul public, pe unii tineri fara haine scumpe sau obiecte de lux. Adica pe acei tineri care ”nu par” a avea mijloace sa le procure” legal”. ”Este vorba de acei tineri care se cred de neatins”, a declarat seful politiei din Rotterdam, Frank Paauw.

Dar este legala aceasta vanatoare de vrajitoare

Care a adaugat, ca sa fie mai clar: ”Ii vom dezbraca pe strada”. Un purtator de cuvant al politiei din oras a livrat principalele linii ale acestei curioase operatiuni. ”Noi stim ca unii tineri poarta haine mult prea luxoase in raport cu banii pe care-i castiga. Deci vom face anchete: Cum au dobandit aceste haine? De unde le-au cumparat? De unde vin banii cu care le-au cumparat?”

De unde au geci de 1800 de euro?

In cadrul acestor anchete, bunurile vor putea fi legal confiscate daca politistii nu sunt satisfacuti de raspunsurile oferite de cel care le poarta. Politia afirma ca aceste operatiuni tintesc in principal membri diferitelor gasti de tineri din Rotterdam. Fortele de ordine vor beneficia si de o formare speciala pentru a identifica articolele cele mai costisitoare purtate de acesti tineri. ”Se plimba cu geci de 1800 de euro, nu au slujbe, atunci cum le platesc”, s-a intrebat Frank Paauw. In 2016, inainte de experimentarea acestei masuri, politia din Rotterdam a confiscat  11,5 milioane de euro (bunuri si lichiditati) de la gruparile de tineri din oras. Problema care se pune este in ce calitate poate politia confisca, in spatiul public, hainele de pe om? In ce calitate poate stabili politia cum trebuie sa se imbrace o persoana in functie de veniturile sale? Un tanar ”prea bine imbracat” are obligatia sa le spuna politistilor de unde a avut bani pentru haine? Este ilegal sa te plimbi pe strada in haine de lux? Este legal sa opresti tineri pe strada si sa-i intrebi de unde au avut bani sa-si cumpere haine de firma? Si care ar fi urmatorul pas al politiei? Sa intre fara mandat prin casele oamenilor si sa-i intrebe de unde au avut bani pentru televizor sau canapea?

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.930 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger