AcasăNewsPolitia, noi precizari despre ancheta in cazul Ghita

Politia, noi precizari despre ancheta in cazul Ghita

In conditiile in care in presa s-a vehiculat ca un jurnalist ar fi fost audiat in cadrul anchetei pe care politistii o desfasoara in vederea localizarii fostului deputat, care nu a mai fost vazut din decembrie anul trecut, reprezentantii IGPR au tinut sa aduca unele lamuriri.

Iata ce s-a anuntat, vineri, din directia Politiei Romane:

„Referitor la informatiile aparute in spatiul public privind audierea unei persoane, la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane, facem urmatoarele precizari:

Politia Romana desfasoara, in acest moment, conform prevederilor legale, activitati in vederea identificarii, cautarii, localizarii si prinderii inculpatului Ghita Sebastian, care figureaza dat in urmarire nationala si internationala.

Organele de cercetare penala ale politiei judiciare si organele de cercetare penala speciale isi desfasoara activitatea de urmarire penala sub conducerea si supravegherea procurorului de caz.

Precizam ca, potrivit prevederilor art.12, alin.1, lit. e) din Legea nr. 544/2001, se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor : ”informatiile privind procedura in timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea unei persoane in urma anchetei efectuate sau in curs de desfașurare”.

In momentul in care vor fi informatii de interes public, acestea vor fi aduse cu celeritate in atentia mass-media, bineinteles, cu acordul procurorului de caz”.

Explicatiile vin dupa ce in spatiul public s-a raspandit informatia ca ziaristul Dan Andronic ar fi dat explicatii in aceasta ancheta. In replica la cele scrise pe un anumit site, acesta din urma a precizat, pe facebook, urmatorul aspect: „Nu a fost o audiere, ca sa fie clar!”

author avatar
Andrei Coman
496 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger