AcasăNewsPolitia inarmata sprijinita de un elicopter a luat cu asalt un tigru...

Politia inarmata sprijinita de un elicopter a luat cu asalt un tigru de plus

Acesta este "ferocele" animal care a pus pe jar comitatul HampshireAcesta este "ferocele" animal care a pus pe jar comitatul Hampshire. Foto: Daily Mail

Un teren de golf a fost evacuat, un meci de cricket a fost oprit, populatiei i s-a cerut sa nu iasa din case. Politia inarmata a plecat la vanatoare in masini electrice de golf. „Parca plecau in safari!” Un elicopter sprijinea din aer intreaga operatiune de capturare sau anihilare a unui feroce tigru alb.

Acesta este "ferocele" animal care a pus pe jar comitatul Hampshire
Acesta este "ferocele" animal care a pus pe jar comitatul Hampshire. Foto: Daily Mail

Politia inarmata sprijinita aerian de un elicopter a fost trimisa sa vaneze „un tigru evadat”, localizat pe un camp. Imprejurimile au fost evacuate si populatia din Hedge End, comitatul Hampshire, a fost somata sa nu iasa din case, dupa ce o persoana a anuntat ca a vazut „un tigru alb evadat” stand intins pe iarba.

Ofiteri de la politia din Hampshire au fost trimisi, dotati cu arme cu tranchilizante, in vreme ce din aer un elicopter cu aparat de depistare termica zbura peste teatrul de operatiuni, scrie Daily Mail.

Dar au sesizat ca ceva nu era in regula cand au vazut ca tigrul nici nu se sinchisea de toata forfota si camerele termice nu primeau nici un semnal de caldura dinspre animal.

Politia a intervenit si a vazut ca avea de-a face cu un splendid exemplar de tigru alb de plus, ce-i drept in marime naturala si foarte reusit.

Tigrul fusese localizat la o intersectie din Hampshire a autostrazii M 27, iar politia a cerut sprijin expertilor de la Marwell Zoo, aflata in apropiere. Aceasta pregatit o echipa de oameni cu tranchilizante pentru a rapune bestia.

Pe terenul de cricket Rose Bowl, un meci dintre SouthWilshire si Hampshire a fost oprit vreme de 20 de minute. Un teren de golf din apropiere a fost evacuat.

Trevor Heywood, care il privea pe fiul sau John jucand cricket povesteste: „o masina de politie a oprit in tromba pe teren, apoi, dupa un minut, o femeie a venit in fuga din pavilion strigand ca un tigru evadase. Toti jucatorii au fost stransi si dusi in pavilion, iar noua ni s-a spus sa ne intoarcem si sa stam in masini cu geamurile inchise”.

„Alte trei masini de politie au venit si am vazut doi politisti coborand in graba dintr-o masina de golf inarmati cu o pusca. Parca plecau la safari”, mai spune Heywood. „Toata lumea era putin uluita de descinderea politiei, dar nu era propriu zi panica. Cred ca fiecaruia bunul simt ii spunea ca era foarte putin probabil ca sa scapat un tigru.”

„Nu am mai asistat la un meci de cricket care sa fie intrerupt din cauza unui tigru evadat”, spune cu umor Heywood. „A fost intr-adevar o experienta noua.”

Inspectorul sef de politie Steve Wakeford declara: „Am primit un telefon de la niste trecatori care erau convinsi ca era un tigru adevarat pe camp. Pot sa spun ca am fost eu insumi la fata locului si semana foarte bine cu unul viu. Nu am vrut sa riscam sa-l deranjam sau sa-l suparam, ca sa nu fuga pe terenul de cricket invecinat.”

„Ofiterii din elicopter ne-au spus ca tigrul pare sa fie adevarat, dar cand nu au detectat nici un fel de caldura, au venit cu elicopterul mai aproape de sol. Atunci am inceput sa banuim ca tigrul s-ar putea sa nu fie adevarat, de vreme ce n-a fugit de elicopter. Au coborat si mai mult, iar curentul de la elice l-a intors pe tigru cu burta in sus”, isi continua relatarea bravul sef de politie.

„In acel moment am fost siguri ca nu este adevarat. Toti ne-am pus pe ras cand am vazut ca era o jucarie de plus, dar a trebuit sa tratam afacerea foarte serios. Habar n-am cum a ajuns tigrul acolo, se poate sa fi fost o farsa.”

Dupa care, prudentul ofiter a incheiat: „E mai bine sa fii sigur decat sa-ti para rau dupa aceea. In plus a fost si excelent exercitiu pentru noi!”

author avatar
Adrian Patrusca
699 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger