AcasăNewsPolitia belgiana s-a incurcat in palaria suspectului

Politia belgiana s-a incurcat in palaria suspectului

Un al treilea terorist de pe aeroportul Zaventem este inca liber

Atentatele din 22 martie din Brussels Airport si din statia de metrou Maelbek s-au soldat cu 35 de morti si 340 raniti, potrivit ultimului bilant comunicat ieri, separat de catre parchetul din Bruxelles si ministrul belgian al Sanatatii publice, Maggie De Block.

Un al treilea terorist de pe aeroportul Zaventem este inca liber

Patru din victimele atentatului au decedat la spital. ”Echipele de medici au facut tot ce este posibil”, a indicat pe Twitter, Maggie De Block. Din cele 31 de alte victime care au decedat la locul atentatelor, 28 sunt la ora actuala identificate, informeaza RTBF. Si corpurile celor trei teroristi kamikaze au fost identificate insa aceste decese nu sunt contabilizate in bilantul oficial. In privinta celor 31, trei familii asteapta inca procedura unei identificari oficiale a apropiatilor acestora, potrivit parchetului din Bruxelles. In privinta atentatului de pe aeroportul Zaventem, 15 victime au fost identificate oficial. In cazul exploziei din statia de metrou Maelbek, 13 victime au fost identificate oficial. Duminica seara, purtatorul de cuvant al parchetului din Bruxelles prezenta un bilant intermediar al sangeroaselor atentate care indica 31 de victime din care 28 identificate. 96 din victimele atentatelor se aflau, ieri, inca in spitale, 55 fiind la terapie intensiva. 93 de persoane sunt spitalizate in Belgia, doua in Franta iar una a fost repatriata in SUA, a mai precizat Maggie De Block. Din cele 96 de persoane spitalizate, 30 sufera de arsuri. In Belgia, 29 de unitati spitalicesti ii ingrijesc pe cei raniti. In total, 340 de persoane au fost ranite in atentatele din Bruxelles, dar cifra nu este definitiva.

Faycal Cheffou, eliberat

Dupa ce a difuzat capturi cu imaginile camerelor de supraveghere in care apar suspectii in cazul dublului atentat-kamikaze din Brussels Airport, politia federala a difuzat un video in care apare apare al treilea individ surprins de camerele de videosupraveghere, cu putin timp inaintea exploziilor de pe aeroport. Cel ce a fost prezentat ”omul cu palarie” este suspect in comiterea atentatelor de pe aeroportul Zaventem si apare alaturi de Najim Laachraoui si Ibrahim El Bakraoui, inainte ca acestia sa se arunce in aer. In materialul prezentat de politie, acestia din urma apar blurati. Mass-media l-a prezentat pe ”omul cu palarie” ca fiind Faycal Cheffou, suspect arestat joia trecuta. Duminica, Parchetul federal a anuntat ca Faycal Cheffou a fost pus in libertate. ”Indiciile care au antrenat arestarea numitului Faycal Cheffou. nu au fost confirmate de evolutia anchetei in curs, cel in cauza a fost repus in libertate de magistratul de instructie”, a declarat Parchetul federal belgian intr-un comunicat. Asadar, barbatul ce apare alaturi de Ibrahim El Bakraoui si Najim Laachraoui este in continuare neidentificat si urmarit. Pana acum trei atacatori-kamikaze, Ibrahim El Bakraoui si Najim Laachraoui pe aeroportul Zaventem si Khalid El  Backraoui in statia de metrou Moelbeek sunt faptuitorii atentatelor care au fost revendicate de gruparea terorista Statul Islamic. Cei trei au avut legatura si cu atentatele din Paris din 13 noiembrie 2015. Pe de alta parte, serviciile de securitate europene sunt in cautarea a cel putin opt suspecti legati de atentatele din Paris si din Bruxelles, indica, duminica, Die Welt. Este vorba de islamisti in principal de cetatenie belgiana si franceza care au plecat in Siria sau care sunt prezenti pe continentul european. Rezultatele anchetei din Franta si din Belgia au mai aratat ca algerianul Mohamed Belkaid, ucis de fortele de ordine in 15 martie in timpul unei perchezitii din Forest (Bruxelles) era si unul din liderii europeni ai ISIS.

author avatar
National
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger