Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Podul Morandi, refacut de un celebru arhitect

Podul Morandi, refacut de un celebru arhitect

Autor:

„Este misunea mea si una din obligatiile mele de a raspunde dezastrelor intr-un fel”, a spus arhitectul italian Renzo Piano, care si-a prezentat planul pentru reconstructia viaductului din Genova prabusit pe data de 14 august,  o tragedie in care si-au pierdut viata 43 de persoane.

 

pod 2 1 720x405 Podul Morandi, refacut de un celebru arhitect

Renzo Piano sare in ajutorul orasului sau natal

“Renzo Piano s-a oferit voluntar, in calitate de genovez competent in domeniu, sa ofere orasului un proiect pentru refacerea podului Morandi. Noi am acceptat cu bucurie ajutorul, cateva idei au fost deja prezentate”, a anuntat presedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti. Piano, nascut intr-o famile de ingineri constructori din orasul portuar, locuieste la Paris, dar are un birou in Genova, este o autoritate in domeniu, printre altele, Centrul Pompidou din Paris sau Potsdamer Platz din Berlin poarta semnatura sa. “Morandi (Riccardo Morandi, care a proiectat podul deschis in 1967 nr.) a fost un mare inginer si a facut ceva curajos, inteligent si curajos, dar, desigur, foarte fragil. Nu este o critica, ma refer la o frumusete fragila(…)Nu cred in timpi record pentru reconstructie, cred in timpi corecti, trebuie facut rapid, dar nu in graba. Un pod este un simbol, face legaturi si nu trebuie sa cada niciodata, pentru ca atunci cand un pod se prabuseste, zidurile se ridica”, a adaugat celebrul arhitect in varsta de 80 de ani. Dupa ce podul Morandi a cedat in urma unei furtuni violente, ministrul italian al transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat ca operatorul privat al autostrazii, Autostrade per l’Italia (detinut de familia Benneton) ar trebui sa plateasca pentru catastrofa.

pod 1 1 720x432 Podul Morandi, refacut de un celebru arhitectpod 3 720x378 Podul Morandi, refacut de un celebru arhitect    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!