AcasăNewsPNL, un partid mare doar la microscop

PNL, un partid mare doar la microscop

Liberalii visează cu ochii deschiși la un PNL mare și alegeri anticipate

Aprecierea îi aparține politologului Cristian Pârvulescu și a fost făcută în ziua în care PNL cerea, prin vocea liderului său, alegeri anticipate.

Liberalii visează cu ochii deschiși la un <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpnl title=PNL data wpil keyword link=linked>PNL<a> mare și alegeri anticipate

Deși s-a demonstrat că Opoziția nu poate bloca niciun demers al majorității PSD-ALDE în Parlament, liberalii cer alegeri anticipate și anunță că vor susține toate demersurile necesare declanșării acestora. Cum anticipate pot avea loc doar după ce Parlamentul respinge, de două ori consecutiv, învestirea unui guvern, rezultă însă că tot majoritatea PSD-ALDE trebuie să pună umărul la împlinirea visului penelist – ceea ce aruncă în ridicol propunerea liberalilor. Realitatea este că PNL-ul decimat politic la ultimele alegeri și măcinat intern de luptele dintre foșii liberali și foștii pedeliști este incapabil să miște ceva în actuala formulă parlamentară. Practic, PNL funcționează în actuala legislatură doar ca decor. Sau, cum plastic s-a exprimat Cristian Pîrvulescu, ”PNL e partid mare doar dacă folosim un microscop”. Asta în replică la ”marele PNL” apărut ca urmare a fuziunii dintre PNL și PSD. O fuziune pusă la cale sub oblăduirea lui Klaus Iohannis, dar de care Iohannis a uitat imediat după ce porțile Cotroceniului s-au trântit în urma sa. Lăsați în boii lor, liberalii și pedeliștii au continuat să se încaiere așa cum fac de ani și ani, timp în care PSD mai avea puțin și trecea, singur, de 50%. E greu să reprezinți o cincime din Parlament și să faci opoziție pe bune. Dar asta nu înseamnă că dă mai bine să cazi în ridicol amenințând cu anticipate o putere de peste 60%. Liberalii au luat leapșa pe mâna lor și trebuie să-și reconstruiască partidul, înainte de a profera amenințări politice care nu mai sunt de nasul PNL-ului.

author avatar
Simona Badulescu
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger