AcasăNewsPNL si-a dat comanda de prescuri

PNL si-a dat comanda de prescuri

Ludovic Orban a ajuns, in sfarsit, presedintele partidului. Si la ce i-a folosit?

Gata, liberalii au dat ochii peste cap. Ca ii vezi ca se mai perinda pe holurile Parlamentului sau pe la vreo chemare la Cotroceni, consultare adica, nu inseamna c-ar fi vii. Nu, urmasii Bratienilor sunt morti, dar nu isi dau seama. Pana la parastasul de 40 de zile mai bantuie de colo-colo si il mai baga pe Ludovic Orban in fata, ca el le zice cel mai bine cand privighetoreste despre PSD.

Ludovic Orban a ajuns in sfarsit presedintele partidului Si la ce i a folosit

PNL zice ca e in opozitie. Problema nu este asta, ci faptul ca partidul, de fapt, nu e. Nu exista. Partidul asta nu mai este decat in calculele altora, cand au nevoie de doua voturi, si atunci cand parlamentarii lui isi iau lefurile. Lefuri pentru care, in Parlament, fac doar figuratie si se inglodeaza in datorii de imagine.

Munca la secret

Sa te bati cu pumnul in pieptul partidului si sa o dai pe chansonete ca ei, liberalii, pot prelua oricand guvernarea, dar nu vor sa o faca decat atunci cand lumea ii va vota zdrobitor, e dovada de prostie in forma cea mai pura. Tot asteptand un vot de asemenea anvergura, e limpede ca PNL nu va prinde rand la Palatul Victoria nici macar la posturile de pompieri civili. Ce fac acum liberalii in Parlament? Este secret. Atat de secret incat nici ei nu stiu ce fac. Mai beau o cafea, mai schimba o impresie artistica despre puterea lor, chiar daca nu exista, si deja e prea mult. Perioada clipurilor imbecile din campania de la locale a lasat sa se vada adevarata valoare a unui partid care traieste din imagini false. La ce te poti astepta cand Alina Gorghiu, vistavoiul Cotrocenilor, declara sus si tare ca PNL a avut cel mai bun scor la Bucuresti si, de fapt, pierdea ca la o miuta in spatele blocului? La ce te poti astepta cand Raluca Turcan, liderul de complezenta, lasa masca auditoriul cand se mandrea ca „PNL va folosi in continuare toate instrumentele parlamentare pentru a avea in Romania o lupta reala impotriva justitiei”?

Experti la facut misto

Cu ce se ocupa, acum, liberalii? Teoretic, fac opozitie. Practic, opozitia lor se rezuma la a spune nu. Nu, la orice. Nu, la toate. Orice luare de cuvant incepe, invariabil, cu nu. Se mai ocupa si cu spectacolele rasuflate in care isi expun afisele cu lozinci ieftine, ca si cum vorbitul de la tribuna ar fi un efort peste puterea lor de a fi coerenti si convingatori. Proiecte prin care sa combata politica PSD? Nu e cazul. Prea dificil. Mai bine un misto gros pe tema recentei remanieri. Initiative legislative care sa lase fara grai suflarea penelista care i-a dat votul? Nimic. Configurarea unei alte majoritati de care se facea mare tam-tam? Pai, dupa ce te iei in gura cu UDMR, ce majoritate mai speri sa coagulezi? Altminteri, desi se lauda ca este cel mai mare partid de opozitie, PNL nu a fost capabil sa faca nici macar o singura propunere pentru functia de premier. Chiar daca stia ca nu are prea mari sanse sa fie abordata serios propunerea, gestul ar fi demonstrat ca partidul lui Ludovic Orban inca se misca si mai poate face si altceva decat sa-si admire praporii de la poarta, laudandu-se cat de frumos sufla vantul in ei.

author avatar
Valentin Boeru
1.566 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger