AcasăNewsPNL, motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii

PNL, motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii

Liberalii au depus inca o motiune simpla, de aceasta data la adresa Sorinei Pintea, actualul ministru al Sanatatii. Un anunt in acest sens a fost facut luni.

Pasul vizeaza tema salarizarii din Sanatate, inclusiv plafonarea sporurilor – subiectul care a iscat proteste spontane in ultima perioada, atat in curtile unor spitale din capitala, cat si din provincie.

Reprezentantii PNL considera ca se impune ca Pintea sa plece din fruntea Ministerului Sanatatii. „In opinia PNL, dna Pintea, cea care a nasit regulamentul de sporuri si HG este principala vinovata pentru haosul creat in salarizarea din Sanatate (…) E pacat ca-si compromite o cariera manageriala la nivelul municipiului Baia Mare (…)  Vom solicita, asa cum am spus, demiterea dnei Pintea (…) si daca o ia si pe dna Olguta de mana, e cu atat mai bine pentru Romania”, a declarat, in urma cu scurta vreme, deputatul Florin Roman.

In ultima perioada, PNL a depus astfel de demersuri atat la adresa ministrului Culturii, George Ivascu, cat si a ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, dar si, anterior, a Olgutei Vasilescu, ministrul Muncii. Toate au avut aceeasi soarta – au fost respinse la vot.

77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger