AcasăNewsPNL l-ar baga pe Julien in calendarul bisericesc

PNL l-ar baga pe Julien in calendarul bisericesc

Dacian Ciolos se incalzeste pentru sefia USR

Hotarat lucru, liberalii nu mai au simtul masurii. Au luat-o rau pe miriste cu venerarea alesului Dacian Julien pentru functia de premier. Nu conteaza ca Ciolos nu e inca membru de partid. Daca Iohannis a dat semnalul ca il vrea, cum sa nu il vrea si ei? Are cineva dintre liberali curajul sa se opuna dorintei presedintelui?

Doamne, Sfinte Ciolos Voievoade, lumineaza-ne calea mantuirii, caci facem pe noi de ras cand auzim de PNL!

Campania electorala nici macar nu a inceput, dar partidul marioneta se antreneaza de zor la pupat fundul viitorului prim-ministru. Nu are importanta ca PSD si ai lui s-ar putea sa aiba un scor majoritar la alegeri, Iohannis s-a antepronuntat cu privire la premier. Ciolos. Punct. Asa vrea el. Si, cum sa-i prinda pe liberali un asemenea moment nepregatiti? Asa ca, inca de pe acum, ii ridica osanale.

PNL, ca porumbul. Il tai, el creste!

Daca te uiti in CV lui Nicolae Giugea, fost prefect si lider PNL de Dolj, iti imaginezi un om potolit, cu gradina cu floricele acasa. Zic asta pentru ca domnul a absolvit horticultura, disciplina care, dupa cum se vede, e in stare sa furnizeze tarii un prim-ministru. Bineinteles ca intre volbura si politica nu este nicio legatura, dar Giugea a descoperit-o, a plantat-o, a udat-o si a dat stiintei si tarii un nou tip de buruiana: PNL-ul de Cotroceni. Ingrijirea e simpla: il tai, el creste! Dar Giugea nu s-a multumit cu atat. A simtit si nevoia sa arate cat de tare isi iubeste viitorul sef. Asa ca, desi nu l-a rugat nimeni, l-a comparat pe Dacian Ciolos cu Mihai Viteazu. Si, pentru ca exemplul i s-a parut prea subtire, l-a comparat si cu Stefan cel Mare. Poate pentru ca e si sfant, naiba stie.

I-a tras-o la lingurica

Rasaditul si prasitul gandurilor in public nu-l deranjeaza pe Giugea. Motiv pentru care s-a lansat intr-o pledoarie de toata jena, sustinand ca singurul care s-a incadrat in modelul de premier pe care PNL il cauta este Ciolos. Ia uite, bre, ce coincidenta, si Iohannis zicea cam la fel. Si ce daca nu e nici macar ales? Pai ce, Mihai Viteazu a fost ales, cugeta cu glas tare Giugea? Si a facut multe pentru tara, la fel si Stefan cel Mare. Acum, ca niciunul dintre ei nu era in postura de a fi numit premier nu mai conteaza. Important este doar ca Giugea, ca tot PNL-ul de altfel, s-a aplecat si a pupat degraba papucii viitorului domnitor de la Palatul Victoria. Daca, inainte de a deschide gura, liderul de la Dolj ar fi rasfoit putin cartea de Istorie, ar fi aflat ca, dupa din ce in ce mai multi istorici, Mihai Viteazu era cam mercenar si puterea si-ar cam fi cumparat-o. Legatura cu Ciolos? Ma abtin, caci Ciolos zice ca el nu e in slujba nimanui si are propria agenda de lucru. O fi vrut Giugea sa i-o traga la lingurica si nu stia cum? Chiar a nimerit! Iar comparatia cu Stefan ce Mare e de mare talent si inspiratie nationala. Cam fustangiu si degraba taietor de capete. Sfant, ce mama naibii! Cu acte in regula, de la Sfantul Sinod al Bisericii. Hai, ca-l dam jos de pe cal pe Mihai Viteazu, la Universitate, si-l punem pe Ciolos in loc, n-ar fi o problema. Dar, cum facem cu Sfantul Ciolos cel Mare, inlocuitorul lui Stefan? Il bagam in calendar? Si sarbatorim ce? Ziua in care Ciolos a intrat in calendar? Sau ziua in care a intrat in imparatia puterilor guvernamentale cu de la Dumnezeul lor, Iohannis, binecuvantare, mai ales ca poporul nu-l vrea?

author avatar
Valentin Boeru
890 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger