AcasăNews"Partidul meu", facut de Klaus

„Partidul meu”, facut de Klaus

Liberalii au crezut ca PNL este partidul prezidential si s-au culcat pe o ureche, convinsi fiind ca locatarul de la Cotroceni le va da victorie in alegeri, guvern si functii, iar acum atarna deasupra prapastiei.

Desi stiau ca vor pierde Capitala, liberalii (si nu numai) au fost socati de proportiile dezastrului. PNL nu numai ca a fost spulberat de PSD, dar a si fost detronat de pe locul doi de USB-ul lui Nicusor Dan. O schita de partid, fara nicio doctrina si cu membri obscuri, care a scos, in Bucuresti, un scor electoral de doua ori mai mare decat ”Marele PNL”. De domeniul absurdului la o privire supericiala, situatia are de fapt cauze atat evidente, cat si logice. Cauza principala a decaderii PNL se numeste Klaus Iohannis, iar fenomenul in sine se inscrie perfect in proverbul care face legatura intre facerea de bine si mama. In loc sa-l lase pe Iohannis sa pastoreasca Sibiul in ritmul si in limba lui, liberalii s-au gandit sa rupa inima targului dotandu-se ei cu un neamt taciturn, tocmai bun sa-l concureze pe limbutul Victor Ponta. Socoteala corecta in prima faza, din moment ce primarul din Sibiu a ajuns presedinte la Palatul Cotroceni. Problema este ca, dupa, drept multumire, Iohannis a aruncat practic PNL pe tobogan impunand-o in prima faza pe Alina Gorghiu co-presedinte si in a doua obligandu-i pe liberali sa defileze cu Cristian Busoi pe post de candidat la Primaria Capitalei. Si tot Iohannis s-a debarasat de Busoi imediat ce bucurestenii au dat semne ca nu sunt interesati de oferta. Ce incepe prost se termina si mai prost, dovada epopeea electorala a PNL, care a continuat din rau in mai rau. Liberalii debusolati de dezinteresul manifestat de Iohannis au inceput sa schimbe candidatii ca pe ciorapi, nu au avut o strategie de campanie coerenta iar rezultatele s-au vazut duminica, la vot. Dumiriti in sfirsit ca ghinionul se numeste, in cazul lor, Klaus Iohannis, unii dintre liberali au decis sa ia taurul de coarne. ”Liderii PNL nu au vrut sa vada dezastrul, pentru ca au crezut orbeste ca Iohannis e marele ayatollah al Romaniei si romanii se pleaca in fata lui. Ei bine, romanii nu dau doi bani pe un zeu care nu are fulgere si care considera ca trebuie adulat pentru ca el exista. Asta e problema principala a partidului”, a decretat, ieri, senatorul PNL Cristian Bodea. Bine spus, dar tardiv.

Liberalii se scufunda, Iohannis se plimba

Ca o dovada in plus ca il doare-n cot de problemele PNL-ului, Klaus Iohannis si-a luat sotia si a taiat-o, ieri, intr-o vizita oficiala in Ducatul Luxemburg. Vizita aranjata de multa vreme, de buna seama, dar presedintele si consilierii sai stiau tot de mult ca pe 5 iunie sunt alegeri locale. Scopul declarat al vizitei: ”identificarea de posibilitati concrete de dezvoltare si aprofundare a relatiilor politice si sectoriale” dintre cele doua tari. De identificarea si aprofundarea solutiilor de salvare ale PNL se vor ocupa, evident, doar liberalii.

Mona Moisescu da din coada de bichon

Ilustra doamna Mona Moisescu nu este fitescine. E zarita mai mult in aeropoturi, facand naveta intre Abu Dhabi si Riviera franceza, intre Paris si ce vrea ea. Daca apartamentul in care descinde pe unde ajunge costa sub 4.000 de euro pe noapte nici macar nu se apropie de usa hotelului. Nu e fitescine, pentru ca, intai de toate, este sotia lui Vlad Moisescu, liberal de garda veche, os din osul fostului patriarh Iustin Moisescu si fiu al fostului procuror general al Romaniei, Sorin Moisescu. Daca nu ii era sotie liberalului ultra bogat, nu se stie daca acum nu ar fi mers in gumari. Iar ultima fita a fost sa posteze pe o retea de socializare ca o unge pe suflet ca liberalii au pierdut alegerile. Serios? Pai, bani de vacante de lux si de fite, de unde, madam? Ca de la liberalul sot veneau. E drept ca Vlad Moisescu s-a incurcat un pic in declaratii la Parchet, dar asta nu e o problema.

author avatar
Simona Badulescu
1.404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger