AcasăNewsPNL, din nou cu nadragii in vine

PNL, din nou cu nadragii in vine

Ludovic Orban zice hop pana sa sara parleazul

In aprilie 2017, Raluca Turcan, pe atunci presedinte interimar al liberalilor, declara ca „PNL nu ar fi fost mai breaz la guvernare decat partidele care sunt acum la putere.” Adevarul este ca nu o poti contrazice pe aceasta doamna cu alura de apendice al organului politic, chiar daca, inaintea ei, Alina Gorghiu, alta prelungire inutila a partidului, spunea ca PNL va castiga la scoruri zdrobitoare toate alegerile. Si s-a vazut, nimic de zis. 20,04 la suta la parlamentare a aratat cat de mult e apreciat partidul. Spre deosebire de PSD, care, cu aproape 46 la suta din preferintele romanilor, obtinea o majoritate covarsitoare in Parlament.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> zice hop pana sa sara parleazul

Faptul ca PSD a mai pierdut niste oameni nu inseamna, insa, ca liberalii au devenit mai puternici. Nimeni dintre social-democratii evadati nu a trecut in tabara PNL. Doar s-au lipit la Pro Romania, al lui Victor Ponta, crezand ca acesta e un Mesia al politicii. In mod surprinzator, pentru ca altminteri toti au pretentii de fini cunoscatori ai dedesubturilor, niciunul nu a luat in calcul ca mai multi oameni la masa nu inseamna mai multa carne in ciorba, ci doar mai multa zeama.

Cumetriile lui Basescu

Acum, cu numai cateva zile inainte de alegerile europarlamentare, Ludovic Orban declanseaza atacul final impotriva coalitiei de guvernamant. Ideile lui frizeaza absurdul, dar fie nu-si da seama ce spune, fie nu il intereseaza. Dupa socoteala lui si a celor care-i canta in struna, lui si implicit lui Iohannis, PNL ar trebui sa aiba un scor devastator la alegerile de duminica. Teoretic, se poate. Dar numai cu conditia ca PSD, in locul votului, sa prefere o chindie langa gratarul cu mici si fleici si sa lase urnele in grija altora. Deci, imposibil. Nu stiu pe cat mizeaza Orban, dar eu cred ca mai mult de 12, maximum 15 la suta, nu va obtine. Nu mai este acelasi partid ca pe vremea lui Crin Antonescu, este doar o amestecatura intre fostul PDL si ce a mai ramas din PNL, intre liberali de conjunctura si cumetriile lui Basescu.

Partidul e praf

Cu un rezultat de maximum 15 la suta la alegeri Orban nu poate face nimic. Decat, ca si pana acum, sa urce la tribuna si sa strige ca au invins, pe principiul ca orice sut in fund ar fi si un pas inainte. Pe cine au invins? Cum? Nu conteaza. Sau, ca si Raluca Turcan, sa declare ca, „in ciuda unor rezultate foarte bune, Partidul National Liberal e praf.” Parca e mai aproape de adevar varianta asta.

Nu mai au gloante

Toata harmalaia asta cu disperati dupa putere, cu smecherasi politici carora le ploua in gura dupa un venit sigur de cateva zeci de mii de euro pe luna la Strasbourg, mai are un scop. Orban vrea sa preia puterea in Romania. Stie ca nu poate merge la Palatul Victoria pentru a-i spune Vioricai Dancila sa lase scaunul liber. Nu e valabil. Forteaza insa nota pe o motiune de cenzura prin care sa puna capat suprematiei PSD. Nu stiu sa spun cat e aiureala sau nu, dar stiu ca in materie de motiuni PNL s-a dovedit un perdant de mare clasa. Nu i-a reusit niciuna. De fiecare data a iesit la atac, dar il impiedicau bracinarii care-i tot cadeau in vine. E o comedie grea, despre un razboi teribil, pe viata si pe moarte, in care, la un moment dat, cotropitorii cer pauza pentru zece minute, ca sa-si traga itarii. Sau ca sa imprumute niste gloante.

Cu dreapta pe Constitutie si stanga pe bracinari

Paranoia e la culmi inalte. Orban spune ca totul se va desfasura in functie de rezultatul alegerilor. Sa presupunem, prin reducere la absurd, ca Opozitia aduna 50 la suta din voturi plus unu. Si? La ce ii ajuta, le transfera in Parlament ca rezultat la motiunea de cenzura? Liderul liberal mizeaza pe o uniune a fortelor de dreapta, care sa dea jos coalitia de guvernamant. Insa abia aici incepe distractia. Avand in vedere batalia pentru ciolanul de premier, care lider politic din Opozitie va accepta ca altcineva sa conduca guvernul in locul lui? Orban va spune ca este meritul lui. Rares Bogdan va face si el scandal, ca doar el i-a convins pe romani ca hotii trebuie sa stea la puscarie. Ponta nu va accepta sa fie condus de altcineva, Ciolos va astepta ca prietenii europeni sa sune unde trebuie si sa fie chemat la masa, iar Basescu – ce ras ar fi – va spune ca, dintre toti, el e cel mai priceput. Sa nu mire pe nimeni daca la Cotroceni planurile sunt deja facute. La inceputul campaniei Iohannis declara ca, in functie de rezultate, a doua zi va sti ce masuri sa ia. Era in legatura cu referendumul, asa pretindea atunci, nu era campanie pentru PNL la europarlamentare, dar acum se dovedeste cat a mintit. Mai rau decat „Scateia” cand titra ca recolta a fost stransa in absolut toata tara, dar, culmea, judecatoriile trimiteau la puscarie tarani care furau porumbul de pe camp. Si, in toata nebunia asta, PNL vrea puterea. Cum, ca iar e cu nadragii in vine? Nu poti jura cu dreapta pe Constitutie si cu stanga sa-ti tii pantalonii care au luat-o la vale.

author avatar
Valentin Boeru
2.280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger