AcasăNewsPNL a facut plangere penala impotriva lui Victor Ponta

PNL a facut plangere penala impotriva lui Victor Ponta

Conducerea Partidului National Liberal a decis sa faca o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta.

Liberalii il acuza pe social-democrat de abuz in serviciu. Demersul a fost intreprins de Mihai Seplecan, co-presedinte executiv al PNL Cluj.

Totul a pornit de la faptul ca in Cluj nu se organizeaza alegeri partiale pentru sefia Consiliului Judetean, desi ultimul presedinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu, si-a dat demisia.

„Desi a fost notificat din vreme si in mod repetat cu privire la necesitatea organizarii de alegeri partiale pentru functia de presedinte al CJ Cluj, premierul Victor Ponta a ales sa nu respecte legea, motiv pentru care marti am depus plangere penala la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) impotriva premierului Victor Ponta, pentru abuz in serviciu. Dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale, l-am notificat pe Victor Ponta sa respecte legea si sa faca diligentele necesare desfasurarii alegerilor partiale pentru functia de presedinte al CJ Cluj. Am cerut sa se adopte o HG prin care sa stabileasca, cel mai tarziu la jumatatea lunii ianuarie a anului 2015, data de desfasurare a alegerilor partiale pentru functia de presedinte al CJ Cluj”, se arata intr-un comunicat semnat de Mihai Seplecan, liderul grupului de consilieri judeteni al PNL Cluj.

Seplecan sustine ca s-a saturat sa-l astepte pe premier „sa binevoiasca sa aplice legea in judetul Cluj, astfel ca dorim tragerea la raspundere penala a numitului Victor Ponta pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu”.

Functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj este vacanta din 6 octombrie 2014. Horea Uioreanu si-a dat demisia din cauza problemelor pe care le are cu legea. Uioreanu a fost arestat preventiv in mai anul trecut si trimis in judecata pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

author avatar
Cristi Ionita
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger