AcasăNewsPMP strange semnaturi. Basescu: Alegerea primarilor intr-un singur tur, "eroare politica"

PMP strange semnaturi. Basescu: Alegerea primarilor intr-un singur tur, „eroare politica”

Campania de sprangere de semnaturi se va desfasura pana in iunie, atat pe strazile din Bucuresti, cat si din tara

Dupa ce au incercat fara succes, in urma cu cativa ani, prin depunerea unui proiect legislativ, sa se revina la varianta alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, de aceasta data opinia publica afla faptul ca reprezentantii Partidului Miscarea Populara s-au pus pe strans semnaturi.

Campania de strangere de semnaturi se va desfasura pana in iunie, atat pe strazile din Bucuresti, cat si din tara

Concret, PMP a inceput o campanie prin care se doreste strangerea a peste un milion de semnaturi, cu intentia declarata de a se reveni la vechea varianta de alegeri a edililor. Initiativa a fost denumita graitor „Alegem primarul in doua tururi”.

Cu referire la acest subiect, liderul PMP a admis – intr-o conferinta de presa sustinuta la Parlament – ca s-a facut o greseala politica, explicand si motivele. „Una dintre aceste erori este alegerea primarilor intr-un singur tur, despre care constatam ca este o eroare politica. In primul rand, un partid mare cum este PSD isi garanteaza consolidarea si postamentul pe baza caruia obtine scoruri foarte mari la urmatoarele alegeri. (…) Consideram ca in momentul de fata, din cauza acestui mod de a alege primarii, acestia nu mai sunt reprezentativi din punct de vedere electoral. De asemenea, acest sistem nu stimuleaza prezenta oamenilor la urne. Singura sansa de a schimba hegemonia PSD in alegerile locale si parlamentare este revenirea la doua tururi in alegerile locale”, a tinut sa sublinieze Basescu, citat pe pagina de Facebook a PMP.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger