AcasăNewsPMB. Cum se circula in Capitala. Solutii pentru sute de persoane fara...

PMB. Cum se circula in Capitala. Solutii pentru sute de persoane fara adapost

In Bucuresti ninge de ore bune, vantul e si el prezent in peisaj, aspecte pe care locuitorii orasului le resimt din plin, asemeni temperaturilor scazute.

Reprezentantii DGASMB au intervenit inca de zilele trecute in ajutorul persoanelor defavorizate

Copiii de gradinita si elevii din Capitala sunt acasa, luni, ca urmare a deciziei luate de municipalitate – aceea de a suspenda cursurile in scoli.

Cei care s-au vazut nevoiti sa iasa din case au constatat pe propria piele care sunt efectele valului de vreme rea.

La nivelul anuturilor facute de autoritati, va spunem ca Primaria Capitalei transmite ca  se circula „in conditii normale de iarna, fara a exista probleme deosebite” si ca operatorii de la deszapezire actioneaza in vederea degajarea zapezii „de pe arterele din Capitala”.

Peste 500 de persoane fara adapost, duse in centre sociale

Avand in vedere conditiile meteo vitrege, pe parcursul noptii s-a intervenit astfel incat persoanele fara adapost sa fie preluate de pe strazi si duse in centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB). Aceasta misiune le-a revenit nu doar reprezentantilor Directiei, ci si politistilor locali. In total, au fost cazate in centrele municipalitatii nu mai putin de 529 de persoane fara posibilitati locative, cele mai multe – 468 de persoane in Adapostul din Theodor Pallady.

In cazul celor care refuza cazarea in centrele sociale, s-a decis ca echipele mobile ale Directiei de Asistenta Sociala sa monitorizeze situatia acestora, dar si sa le duca supa calda, ceai, dar si paturi si haine.

sursa foto: facebook.com/DGASMB

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger