AcasăNewsPloua cu stele de general in partidul lui Gabi Oprea

Ploua cu stele de general in partidul lui Gabi Oprea

Ministrul Apararii a dat din nou drumul la „Fabrica de grade”! Saturatia este o stare necunoscuta Armatei Romane. Bineinteles, cu exceptia „pifanilor” care s-a saturat sa facamasini blindatedin niste rable ruginite. Si din diurna de „carne de mici” pentru talibani singura solutie de salvare a familiilor din ghearele bancilor.

ASCENSIUNE – Stefan Danila, seful Marelui Stat Major s-a mai procopsit cu inca o avansare in grad in spectaculoasa sa cariera

Insa  nici macar proverbialul bun simt romanesc nu mai conteaza atunci cand ofiterii superiori sunt momiti cu stelele de general. Acum, stim ca ministrusul cel viteaz  probabil nu a avut soldatei cand era mic si de-aia se joaca acum de-a militaria, dar cei care accepta „tinichelele” sunt deja prea multi.

Soldatel de plumb”?

Actualul sef al marelui Stat Major al Armatei Romane este cunoscut de toti militarii drept un profesionist desavarsit. Numai ca ascensiunea fabuloasa a lui Stefan Danila risca sa fie intunecata de „stelele” pe care Gabriel Oprea a inceput sa i le tot aseze pe umeri. Nici macar zvonurile de „bun venit” ca a promovat fiind „consatean” cu prima doamna nu i-au facut atata rau fostului sef al Aviatiei ca imaginea de „soldatel de plumb” al ministrului Apararii. Cel care i-a mai dat o stea, nici macar nu mai are rost sa stim a cata, ca sub mandatul lui Oprea,  astea sunt fara numar. Si atunci, tocmai bune de dat celor care si-au cam pierdut entuziasmul in slujirea  „interesului national”.

Pana la rude de gradul 3…

MOMEALA – Gabriel Oprea, un ministru care stie perfect la ce poftesc subordonatii sai...

Asa se face ca, potrivit surselor noastre, „acadelele” sub forma unor mariri in grad au inceput sa fie vanturate pe la botul militarilor pofticiosi. Si a familiilor lor, pentru ca  „reteta succesului” se  poate aplica pana la rudele de gradul trei ale „tintei”. Astfel, umbla vorba prin minister ca, daca „partidul” (UNPR) are nevoie de cadre, sponsori  sau ce o mai trebui prin asta zbuciumata viata politica de la noi, de avantajele recunoasterii unei „cariere militare desavarsite” pot beneficia si copiii, cumnatii sau alte neamuri ale celor loiali „interesului national” . Si, daca tot este oferta, la niscai stele in plus pot ravni si cei aflati in retragere…

author avatar
Catalin Tache
1.609 afisari

13 COMENTARII

  1. ORI CUM ACESTE GRADE DATE REZERVISTILOR SUNT ONORIFICE SI NU ADUC NICI UN BENEFICIU… DECI APA DE PLOAIE SAU JOACA PT COPII SAU BATRANI DE MINTEA COPIILOR…

      • Activati sau reactivati – e totuna pentru cel care hotaraste (in speta ministrul) daca cheama pe cineva in activitate. Nu conteaza daca ai sau nu grad in rezerva. Ba dimpotriva, auzisem la unul care vroia sa se avanseze la SPP ca cica e mai usor sa fii civil avansat decat sa fii in rezerva si reactivat. Asa ca avansarile in rezerva pe timp de pace n-au nicio valoare.

  2. Din cate stiam eu, gradul de general il acorda presedintele tarii nu ministrul apararii sau ministrul de interne. S-o fi schimbat ceva intre timp?

    • Si eu la fel stiam, cel putin in alta parte am citit ca presedintele este cel care a dat gradul. S-a tot scris in presa ca acelasi lucru l-au facut pe rand atat presedintele Iliescu cat si presedintele Constantinescu.

  3. Se induce cititorilor acestui articol, faptul ca militarii din armata primesc gradele de la partidul ministrului Oprea, lucru absolut fals si denigrator la adresa armatei romane. S-au dat de-a lungul timpului mai multe comunicate oficiale, prin care institutia militara este apolitica, serveste numai statului roman si unui anumit partid politic.

  4. Din ce scrie aici se intelege ca nea Danila asta e in UNPR?!? Nu prea cred ca se poate asa ceva din moment ce e sef in armata. Cred ca bateti unde nu trebe.

  5. Eu stiu o superstitie legata de asta. Cica atunci cand „ploua cu stele” aduce noroc sau poti sa-ti pui o dorinta care se va implini.

  6. Domnule Catalin Tache, nu mai dezinformati cititorii acestui site. Spuneti numai aberatii in articol. In primul rand ministrul apararii in speta Gabriel Oprea, poate propune presedintelui tarii avansarea unor generali din subordinea sa, nu dumnealui face avansarile, iar pentru militarii aflati in rezerva si retragere propunerile vin din partea asociatiilor militare, una dintre ele fiind A.N.C.M.R.R.

  7. Armata romana nu trebuie trasa sub umbrela politica al niciunui partid politic fie el la guvernare, fie in opozitie. Armata trebuie sa ramana un factor de incredere si stabilitate in Romania. Aceste avansari la nivelul armatei fac parte din activitatile planificate in tot timpul anului, la anumite date, la diferite evenimente si nu au legatura cu politicul. Nu cred ca ministrul Oprea, care mai inainte de a intra in politica a avut o cariera militara, a incalcat prevederile unor regulamente militare privind acordarea gradelor militare.

  8. Zilele trecute Diaconescu vorbea de aproximativ 200.000 de oameni inscrisi in partidul UNPR. Credeti ca poate da cineva grade la atatia oameni, eu nu cred. Cred ca se exagereaza cam mult.

  9. Se numeste atac sub centura. Daca in ultimul sondaj UNPR a iesit cu un procent foarte bun (undeva pe la 8%), hai sa-i dam in cap, sa scriem si sa improscam cu noroi in liderii acestui partid. Si nu s-a gasit decat un ministru al UNPR-Gabriel Oprea. Jenant, pentru ca acest om chiar a facut lucruri bune la ministerul apararii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger