AcasăNewsPloile se intorc in mare parte din tara. Mai multe judete, sub...

Ploile se intorc in mare parte din tara. Mai multe judete, sub COD GALBEN

Ca vremea a intors foaia si ca soarele e din ce in ce mai scump la vedere au constatat deja locuitorii Capitalei si din maimulte zone din tara, unde a plouat inca de dimineata sau ploua deja.

Pentru a anunta schimbarile vremii, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au facut publica, marti dimineata, o informare, ce va intra in vigoare in aceasta dupa-amiaza, de la ora 15. Concret, pana vineri dimineata, la ora 10, aflam ca sunt asteptate perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, in cea mai mare parte a tarii.

Acest lucru inseamna ca vor cadea averse torentiale, care se vor semnala insotite de frecvente descarcari electrice, dar si de intensificari ale vantului si vijelii, precum si de caderi de grindina. „Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp si izolat 40 l/mp”, transmit reprezentantii institutiei.

Totodata, a fost emisa si o atentionare tip COD GALBEN de ploi, pentru care intervalul de valabilitate este mai scurt fata de cel al informatii meteo, mai precis 14 mai, ora 18 – 15 mai, ora 10. Avertismentul specialistilor este ca vor aparea precipitatii insemnate cantitativ. Sub umbrela aceste atentionari se afla judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Dolj, Caras-Severin, Timis si local judetul Hunedoara. Unde, spun meteorologii, va ploua in averse, „iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40…60 l/mp”.

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger