AcasăNewsPloaia si grindina ne scumpesc alimentele

Ploaia si grindina ne scumpesc alimentele

Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania sustine ca, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, produsele alimentare se vor scumpi.

Potrivit reprezentantiilor FNPAR, productia de secara va fi cu 22,9% mai mica fata de cea de anul trecut, productia de rapita cu 22%, iar productia de oleaginoase cu circa 7,6%. De asemenea, productiile de legume si fructe (caise, cirese, ardei etc) sunt intarziate, „si clar productiile vor fi mai mici”. n

Intretinerea strazilor in Bucuresteni, 287 milioane de euro

Administratia Strazilor Bucuresti a atribuit lucrari de intretinere si administrare a strazilor pe o perioada de 4 ani in valoare totala de 1,17 miliarde lei (287 milioane euro), fara TVA, printre castigatori numarandu-se Tehnologica Radion, Euro Construct Trading, Delta ACM si Eurovia Construct. Intregul proiect este compus din sase pachete, insa au fost semnate doar cinci acorduri-cadru, in conditiile in care procedurile pentru unul dintre loturi au fost contestate.

Romania mai tare ca Ungaria si Croatia

Perceptia analistilor financiari privind evolutia economiei Romaniei pentru sase luni s-a imbunatatit in luna mai si a ramas cea mai buna din Europa Centrala si de Est (ECE). Indicele care masoara asteptarile expertilor financiari referitoare la parcursul economiei in urmatoarele sase luni a urcat cu 0,1 puncte, la 50,1 de puncte, maximul intre statele analizate din ECE. In urma Romaniei s-au plasat Ungaria, cu 45,5 puncte (+5,1) si Croatia, cu 42 de puncte (+13,1).

Managerii nu mai vor sa vina la birou

Nevoia de spatii de birouri va scadea, ca rezultat al modalitatilor de lucru viitoare, iar biroul va deveni „un loc utilizat ocazional”, potrivit unui sondaj la care au participat 600 de directori de companii din intreaga lume. „Peste jumatate din respondenti (51%) au mentionat ca biroul va deveni un loc utilizat ocazional”, se arata intr-un comunicat al companiilor care au efectuat sondajul, Regus, furnizor de spatii de lucru flexibile, si Unwired, specializata in viitorul domeniului ocupational.

Netul pe mobil, neatractiv pentru romani

Romanii folosesc foarte putin Internetul mobil, iar perioada in care o fac cel mai des este, in general, dimineata, pentru a citi stirile. Conform unui studiu mobime.ro, privind navigarea pe Internet mobil, realizat pe 1.350 de persoane, peste 46% din utilizatori sustin ca au un consum pana in 125 de MB/luna. Restul de 54% se impart in persoane care navigheaza pana in 500 de mb/luna (28%) sau care navigheaza 1.000 de mb si peste (26%).

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger