AcasăNewsPlatim cea mai ieftina mancare din UE

Platim cea mai ieftina mancare din UE

Desi sunt cele mai ieftine alimente din Europa, puterea de cumparare a romanilor este cu mult mai mica decat a vesticilor

Romania are cele mai mici preturi la produse si servicii din intreaga Uniune Europeana, potrivit institutului european de statistica, Eurostat.

Desi sunt cele mai ieftine alimente din Europa, puterea de cumparare a romanilor este cu mult mai mica decat a vesticilor

In Romania, nivelul preturilor reprezinta doar 59 % din media europeana, in timp ce, in Bulgaria, nivelul este de 51 la suta. La alimente, Romania are un nivel al preturilor de 67% din media europeana, iar Bulgaria de 66%. Cele mai scumpe alimente si bauturi non-alcoolice se gasesc in Danemarca. De asemenea, la bauturi alcoolice si tutun, romanii platesc cele mai mici preturi, reprezentand 64% din medie, in timp ce irlandezii au cele mai mari preturi, cu 70% peste medie.

Variatiile au loc din cauza diferentelor de taxare ale acestor produse in fiecare stat membru UE. La haine, insa, romanii platesc, de exemplu, mai mult decat britanicii. Pentru electronice, romanii platesc la fel de mult ca nemtii (96% din medie), in timp ce suedezii trebuie sa plateasca preturi cu 15 procente peste medie. In total, danezii au cele mai scumpe produse si servicii, cu 43 % peste media europeana Eurostat a luat in considerare doar preturile in sine, nu si puterea de cumparare a cetatenilor fiecarei tari.

author avatar
Adelina Ionicel
206 afisari

1 COMENTARIU

  1. Chiar sunteti cretini. Si salariile noastre sunt cele mai mici din Europa. Asta de ce nu scrieti? Dar ca platim cele mai scumpe utilitati si avem cele mai multe impozite din Europa de ce nu scrieti?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger