AcasăNewsPlatforma lui Ciolos. Sa fie bine, ca sa nu fie rau

Platforma lui Ciolos. Sa fie bine, ca sa nu fie rau

80.000 de romani au plecat din tara in mandatul lui Iohannis. Despre care „Romanie a romanilor” vorbeste Ciolos?

Un om a cazut pe strada, s-a lovit cu capul de asfalt si a murit. Un fapt de viata regretabil, as spune eu.

80.000 de romani au plecat din tara in mandatul lui Iohannis. Despre care „Romanie a romanilor” vorbeste Ciolos?

Coruptia ucide, s-ar grabi sa sara Ciolos in sus din platforma sa, botezata #Romania 100, si ne-ar bate cu aratatorul punctul 1. Nu poate fi din cauza sanatatii precare a nefericitului, pentru ca Romania sanatoasa e abia la punctul 8. Si nici din cauza duritatii asfaltului, pentru ca trimiterea la drumuri – implicit asfalt – o descoperi pe la punctul 6, cel cu economia competitiva.

Platforma #Romania100, lansata acum doua zile de Dacian Ciolos, se vrea…, se vrea…, nu stiu ce se vrea a fi, sincer. Seamana cu un program de partid, cat sa se excite intelectual Alina Gorghiu in platitudinile ei, ca are elemente identice cu programul PNL. Ce precizie! Seamana izbitor si cu principiile de guvernare ale aceluiasi partid, pe axa reformatoare Iohannis – Ciolos – PNL, spune ea. Ce coincidenta!

Propaganda pentru PNL

Formula „Coruptia ucide” este inventia lui Iohannis sau a consilierilor lui, ceva cu iz de plagiat cand o foloseste Ciolos, acum. O inventie trista, scoasa pe gura intr-un moment nefericit. O lozinca  pentru  a elimina un adversar si a darama un Guvern.  Oricate injuraturi mi-as lua, continui sa cred ca sloganul nu are legatura cu tragedia de la Colectiv. Chiar de la primul punct, „# Sustin o Romanie fara coruptie”, platforma devine, astfel, literatura de sertar. Ca sa pastrez acelasi registru, nu am vazut vreun corupt ucis de propria actiune sau de a altora. Cocos, Nicu „Niro”, Mircea Basescu si altii aidoma lor sunt bine, ii doare in pardon la puscaria cu termen redus, au ramas cu banii si, de restul, sanatate familiei si celor mici! Nici la principiul 2, „# Sustin o Romanie cu o clasa politica responsabila”, documentul nu convinge. Aceleasi vorbe smulse din cuvantarile lui Iohannis, cu oameni care nu mai pot reprezenta viitorul, fiind condamnati sau cercetati penal. Cum PSD este cel mai incurcat in dosare, este evident ca singurii „oameni de stat vizionari, care sa lucreze in serviciul cetatenilor”, sunt cei de la PNL.  Ciolos, bate la ochi!

Umorul negru al lui Julien

Ciolos sustine si reforma in administratie, reducand birocratia, nestiind insa (caz concret – n.m.) ca prefecturile, primariile si notarii, in lipsa documentelor, cer martori contemporani cu stra-strabunicii ca averea acestora era aia si nu alta. Poate numai daca ii invie Guvernul sa mai deschida gura! Mai sustine Ciolos si o Romanie fara saracie. Extraordinar! De parca celelalte partide ar vrea-o tarandu-se pe burta de foame. Ce a facut echipa lui ca sa scape tara de saracie? Pai, a asteptat sa treaca un an ca sa poata scrie el ca sustine o tara bogata. Ce, nu-i destul? Si mai scrie Ciolos ca sustine nu numai o Romanie sanatoasa, ci si educata. Este domne, este! Deja este. Numai ca, dascalii si medicii ies mereu in strada si ameninta cu grevele, asa,  la misto, ca sa faca in ciuda Guvernului. Platforma #Romania 100 are insa si accente de un umor negru. Mai ales cand, la final, constati ca Ciolos nu spune niciunde in titluri ca vrea. Ci doar ca sustine.

author avatar
Valentin Boeru
754 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger