Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Planul B dupa Brexit: China

Planul B dupa Brexit: China

Autor:

Premierul britanic Theresa May va face saptamana viitoare o vizita de trei zile in China, in momentul in care Londra cauta sa-si intareasca relatiile cu partenerii comerciali si sa pregateasca terenul dupa divortul de UE.

 

theresa Planul B dupa Brexit: China

Theresa May vede in China un partener comercial crucial

May va avea intalniri oficiale la Beijing, cu liderii chinezi, inainte de a vizita Shanghai si Wuhan, oras industrial cunoscut pentru concentrarea de uzine de automobile. Vizita lui May intervine dupa cea a istorica facuta de presedintele Chinei, Xi Jinping in Regat (2015) si stabilirea unui parteneriat strategic global intre cele doua tari. Regatul Unit, care ar putea parasi UE in 2019, si-a anuntat plecarea din piata unica a uniunii vamale a UE pentru a-si intocmi propriile acorduri comerciale cu tari din afara blocului comunitar. In aceasta perspectiva, China, a doua economie mondial si principala putere de piata, alaturi de SUA, se impune ca un partener comercial crucial pentru Londra, in special pentru serviciile financiare, un sector cheie al Regatului. Relatiile Londra-Beijing au fost tensionate in 2016, dupa ce Theresa May a cerut reexaminarea unui acord de 22 miliarde de dolari pentru construirea unei centrale nucleare in Anglia, un proiect sustinut si finantat partial de China. May a dat unda verde dupa ce Beijingul a acuzat Londra de ”sinofobie”.

JPMorgan, pregatita sa mute 4000 de angajati din Regat

JPMorgan Chase ar putea deplasa 4000 de angajati in afara Marii Britanii, daca Brexitul se va traduce prin divergente comerciale si reglementare intre Londra si Uniunea Europeana, a declarat ieri Jamie Dimon, PDG-ul bancii americane. In 2017 Dimon observa, intr-o scrisoare adresata actionarilor, ca numarul posturilor transferate catre piete financiare europene va fi mai scazut. Se estimeaza ca zeci de mii de astfel de posturi vor fi transferate in afara Regatului, sau creeate in exterior, daca Londra nu va mai avea acces la piata unica europeana.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!