AcasăNewsPlangere la DNA impotriva sotilor Iohannis, pentru "dobandirea frauduloasa a unor imobile...

Plangere la DNA impotriva sotilor Iohannis, pentru „dobandirea frauduloasa a unor imobile in Sibiu”

In ziua in care la Cotroceni a avut loc receptia la care au participat Carmen si Klaus Iohannis, dar si alti invitati din sfera politica si nu numai, cei de la Lumeajustitiei.ro s-au adresat Directiei Nationale Anticoruptie.

Concret, redactia publicatiei online a depus la sediul central al DNA-ului, din Capitala, o sesizare penala impotriva cuplului prezidential, adica sefului statului, Klaus Iohannis, a sotiei sale, Carmen Iohannis, si a unui notar din Sibiu,  Radu Gabriel Bucsa.

foto: luju.ro

Demersul are legatura cu „manoperele prin care cuplul prezidential a intrat incepand cu 1999 in posesia a doua imobile in centrul Sibiului, la adresele: str. Nicolae Balcescu nr. 29 si str. Gheorghe Magheru nr. 35. Imobilele apartineau statului roman si erau administrate de Primaria Sibiului, care a fost condusa in perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis„. Conform Lumeajustitiei.ro, „de pe urma exploatarii imobilului din str. Nicolae Balcescu nr. 29 (inchiriat Bancii Raiffeisen), sotii Iohannis au obtinut 320.000 euro”, astfel ca se are in vedere „aducerea la bugetul statului a sumei totale de 640.000 euro (320.000 euro luati de sotii Iohannis si alti 320.000 euro luati de Ioan Bastea, pretinsul mostenitor pe care Klaus Iohannis il reprezenta cu procura) suma obtinuta din exploatarea imobilului din str. Nicolae Balcescu 29 prin inchirierea acestuia de catre Raiffeisen Bank vreme de 14 ani. Daca statul ar fi exploatat el insusi imobilul, cei 640.000 euro ar fi fost venit la bugetul de stat”.

Sesizarea vizeaza posibile fapte de abuz in serviciu, fals, spalare de bani, grup infractional organizat.

author avatar
Andrei Coman
510 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger