Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Plan in privinta Institutului “Cantacuzino”: angajari si reluarea productiei de vaccin antigripal

Plan in privinta Institutului “Cantacuzino”: angajari si reluarea productiei de vaccin antigripal

Autor:

Odata ce Institutul “Cantacuzino” a ajuns in subordinea Ministerului Apararii, Mihai Fifor a anuntat ce planuri s-au conturat deja pentru perioada urmatoare.

 

plan 350x138 Plan in privinta Institutului Cantacuzino: angajari si reluarea productiei de vaccin antigripalUna dintre solutiile ce se doresc a fi gasite vizeaza rezolvarea lipsei de personal, motiv pentru care se intentioneaza sa fie scoase la concurs 200 de posturi, pe diferite specialitati. “Ne preocupa, in foarte mare masura, ca Institutul ‘Cantacuzino’ sa-si continue activitatea de cercetare, in primul rand. Cred ca cea mai mare problema pe care o are aceatsa institutie in momentul de fata (…) este faptul ca foarte multi dintre specialistii Institutului ‘Cantacuzino’ (…) au ales sa plece. (…) Nu poti sa faci cercetare in domeniul acesta fara specialisti”, a subliniat Fifor.

Totodata, s-a vorbit despre investitii in infrastructura, dar si despre productia de vaccinuri. “Vom relansa productia de vaccin antigripal, vom relansa BCG-ul (vaccin folosit indeosebi impotriva tuberculozei-n.n) si, totodata, dorim sa revenim la branduri cunoscute ale Institututului ‘Cantacuzino'”, a mai sustinut seful MApN, in cadrul conferintei sustinute miercuri. Ca orizont de timp, din cate a punctat oficialul guvernamental, “cea mai optimista varianta pentru repunerea pe piata a vaccinului antigripal este la un an si jumatate, doi ani”.

sursa foto: captura video    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!