Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Pisicile din New York bat palma cu sobolanii

Pisicile din New York bat palma cu sobolanii

Autor:

Contrar a ce cred oamenii, pisicile strazii nu mai sunt pradatori eficienti contra sobolanilor.

 

pisici mare Pisicile din New York bat palma cu sobolanii

Sobolanii din metropola americana sunt prea mari si pisicile ii ignora iar autoritatile sunt nevoite sa recurga la caini

Pentru toti, antagonismul dintre sobolani si pisici este evident. Din copilarie, suntem invatati ca , esential, pisica trebuie sa fie pradatorul soarecilor si al altor rozatoare. Si rozatoarele sa fie prada pisicii. Cu aceasta teorie, majoritatea oamenilor cred ca pisicile sunt cea mai buna solutie pentru a se debarasa de invazia soarecilor si sobolanilor. In iulie, parizienii au cerut chiar municipalitatii pisici pentru combaterea lor. Totusi, potrivit unui studiu recent, felinele si rozatoarele nu sunt dusmanii declarati pe care-i vad oamenii.

Sobolanii new-yorkezi au pagina Wikipedia

Michael H. Parsons, un cercetator american care studiaza sobolanii din New York (care sunt atat de omniprezenti incat au propria lor pagina pe Wikipedia) a vazut la un moment dat ca terenul pe care-l studia a fost invadat de pisici si a decis sa observe interactiunea dintre cele doua animale. Dupa cinci luni de studiu,a bagat de seama ca pisicile nu erau buni vanatori ai sobolanilor. Pe durata acestei perioade, inregistrarile video au contabilizat doar doi sobolani ucisi de pisici, din cei 150 care se aflau in zona de studiu. Explicatia este ca marimea conteaza. Pisicile din New York, si pisicile in general sunt bune doar pentru capturarea soarecilor. caini Pisicile din New York bat palma cu sobolaniiDar un sobolan adult poate avea o talie de zece ori mai mare decat a unui soarece. In plus, sunt animale extrem de agresive. Gregory Glass, profesor de anatomie din Florida explica: ”Odata ce sobolanii ating o anumita talie, pisicile prefera sa-i ignore si viceversa”. Constatare facuta si de autoritatile din New York, care folosesc caini de lupta pentru a vana sobolanii in subteranele metropolei.  Pisicile sunt pradatori oportunisti, preferand sa atace prazi facile precum soarecii sau pasarile. Doar impinsa de foame mare o felina ar ataca un sobolan adult, ceea ce nu este cazul in New York si in alte metropole, unde mancarea abunda. Mai multi martori au declarat ca au observat pisici si sobolani hranindu-se din aceleasi pubele, in acelasi timp, fara conflicte.


1 Comentariu la Pisicile din New York bat palma cu sobolanii

  1. Dorina

    Suntem sub imperiul sobolanilor gigantici!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!