Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Piscina pe acoperisul Notre –Dame

Piscina pe acoperisul Notre –Dame

Autor:

Franta se pregateste sa lanseze o competitie internationala pentru restaurarea cladirii, insa propunerile firmelor de arhitectura tin mai degraba de noaptea mintii, spre indignarea francezilor.

 

piscina Piscina pe acoperisul Notre –Dame

Noile valori ale unei Frante „corect-politica”

Alte sugestii  includ construirea unui penthouse de lux, a unei parcari pentru masini sau chiar a unui restaurant McDonalds ori instalarea unor panouri solare. De ce nu adaugam si un salon de masaj thailandez si un ecran gigantic pentru episodele din Game of Thrones”, „O refacere contemporana a catedralei nu ar trebui sa implice constructia fara sens a unei piscine”, „Piscina de pe Notre-Dame: unde poti face plaja la razele Domnului, in costumul tau de baie din doua piese, in timp ce bei o Ave Margarita sau un Notre Damequiris”, „Piscina la Notre-Dame? , „De ce nu construim mai bine un club de noapte acolo? Si un rollercoaster. Si o tiroliana”, sunt comentarile internautilor francezi, nemultumiti pe buna dreptate. Dupa incendiul din 15 aprilie, firma franceza Studio NAB a propus inlocuirea acoperisului distrus cu unul de sera, in timp ce arhitectul britanic Norman Foster a sugerat construirea unei turle-piramida care sa fie realizata din cristal si otel inoxidabil. Ideea cu piscine in forma de cruce provinde de la a firma din Stockholm, repretentantii Ulf Mejergren Architects (UMA) spun ca “o catedrala nu este o insula izolata in peisajul urban, ci apartine orasului si poporului”.  Restaurarea Notre –Dame ar trebui sa respecte tehnicile epocii in care a fost construita, cu respectul armoniei gotice de ansamblu care provine dintr-o combinatie a oamenilor care au construit-o cu materialele folosite, piatra, lemnul, fierul si sticla. Trebuie sa respectam spiritul acelei lucrari. Perioada gotica a fost un punct culminant in arhitectura … daca o facem corect, va dura inca 1000 de ani ” , a declarat expertul Florian Renucci.


5 comentarii to Piscina pe acoperisul Notre –Dame

 1. MARCU ANTON

  Faceti ce vreti la Notre Dame,dar numai sa nu cumva sa repuneti crucea crestina pe varful catedralei ! Ca jignim muslimi musafiri in Franta!! Aia pe care ati dat-o jos acu citiva ani spre marea voastra rusine ! Huuooo !

 2. Cireasa

  Deci arhitectii aia sunt muci, prostănaci praf tamaie au facut scoala geaba si trebuie Emanuel prin ordin semnat sa le retraga diplomele. Numai bolsevicii proiectau filme in bisericile din Rusia, proiectie de film pe Sf. Altar.

 3. Cireasa

  Acolo sunt niste taine niste energiimesianice, cum sa faci masaj si piscina in forma de cruce? Vai mama lor ei inteleg stilul gotic?

 4. Samuiel Apesdelean

  Hai sa preacurvim topless cu laptariile goale la o lungime de bazin pe Notre Dame…timp ce popa slujeste Dumineca si sa ascultam Madona ca e virgina timp ce clopotaru clopoteste… Cata minte sa ai?

 5. Samuiel Apesdelean

  Doamne Ajuta, poate intre o bere un sân romantic intors răutăcios spre dragoste nebuna si un mic, poate mai ciupim din repezeala si o cruce …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!