AcasăNewsPing-pong cu legile Justitiei

Ping-pong cu legile Justitiei

La doar o zi dupa ce Tudorel Toader a depus la Parlament controversatul pachet legislativ, sefa ICCJ cere retrimiterea lui la Ministerul Justitiei pe motiv ca nu a fost respectat cadrul legal de elaborare si adoptare a actelor normative.

Toata povestea pleaca de la refuzul Guvernului (a premierului Mihai Tudose mai exact) de a-si asuma calitatea de initiator al proiectului de modificare a legilor Justitiei. Fapt care l-a obligat pe ministrul Tudorel Toader sa duca, in nume propriu, la Comisia parlamentara speciala pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, propunerile sale de modificare a legilor Justitiei. Acum, presedinta ICCJ Cristina Tarcea intreaba ”in ce calitate si in baza carei proceduri” legale si-a inaintat Tudorel Toader proiectul la respectiva Comisie cata vreme Constitutia stipuleaza clar ca drept de initiativa legislativa au doar Guvernul, parlamentarii sau un numar de minimum 100.000 de mii de cetateni cu drept de vot – nu si un ministru. Invocand respectarea cadrului legal de elaborare si adoptare a actelor normative, Tarcea le-a solicitat presedintilor celor doua Camere parlamentare retrimitera proiectului de modificare la Ministerul Justitiei pentru ”finalizarea procedurii legale” incepute si neterminate de Toader – finalizare care poate avea loc doar daca Guvernul isi asuma modificarile propuse de Tudorel Toader. Cum insa premierul Tudose a refuzat deja sa faca acest lucru, rezulta ca legile Justitiei ar putea fi modificate la anu’ si la multi ani (ca tot se apropie Revelionul) in cazul in care sefa ICCJ va avea castig de cauza.

author avatar
Simona Badulescu
100 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai sunt sperante ca DUMNEZEU nu ne-a abandonat . FELICITARI DOAMNEI judecătoare Cristina Tarcea pentru atitudine si curajul manivestat. In situatii de criza tot MAMELE sau FEMEILE sunt mai lucide si rationale.
    Avand in vedere ca pentru A JUNGE PARLAMENTAR nu se impun criterii de performanta, de integritate, de competenta sau restrictii la depunerea candidaturii iar legislatia ce regelementeaza aceste alegerile in RO este facuta noaptea ca hotii fara implicarea SOCIETATII CIVILE ELITISTE s-a ajuns ca PARLAMENTUL SA FIE PREDOMINAT DE LUCRATORI AUTO, TRACTORISTI, CIOCIOLINE, MANECHINI, TEHNICIENI VETERINARI, PADURARI, ETC cu multe diplome si titluri cumparate de la tarabe. Aceasta situatie este DE FAPT una din cauzele principale pentru care in RO de 27 de ani sunt elaboarate doar legi neconstitutionale, imorale, in interes de grup sau personal. Politicienii PENALI SI PUSCARIABILI nu au decat interes sa sa-si pastreze libertatea, sa-si creasca averea prin moduri de operare cat mai criminale si sa tina populatia sub stres si amenintare ca pe soareci intr-un sac legat la gura pe care il zgaltaie continuu (cu modificari salariale , de pensii, impozite si taxe, preturi crescute, imbolnaviri, etc). TREBUIE SA NE TREZIM DIN ADORMIREA IN CARE VOR SA NE TINA TICALOSII SI TRADATORII DE NEAM.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger