AcasăNewsPilonul II de pensii. Dragnea: nu vom adopta nicio masura care sa...

Pilonul II de pensii. Dragnea: nu vom adopta nicio masura care sa duca la desfiintarea lui

Liderul PSD, obligat sa stea ca pe jar pina la sfarsitul lunii. Atunci va anunta ICCJ sentinta in procesul lui

 Liderul PSD a facut trimitere la programul de guvernare si, privitor la pilonul II de pensii, a negat varianta ca s-ar intentiona nationalizarea sau desfiintarea acestuia.

Dupa ce in prima faza ministrul Muncii spusese, dupa aparitia informatiei – in baza unui proiect de lege publicat in programul legislativ al Guvernului ajuns public – ca Guvernul ar putea suspenda contributiile la Pilonul II de pensii, de la 1 iulie si pana la 31 decembrie – ca  „este o solutie a Comisiei de Prognoza, nu s-a transpus intr-o Ordonanta de Urgenta. Si nici nu se va transpune. (…) Nu suntem de acord cu ea”, la finele sedintei conducerii PSD de luni, Dragnea a facut la randul sau referire la acest subiect.

„Nu s-a discutat, nu se discuta si noi nu vom adopta nicio masura care sa duca la desfiintarea Pilonului II de pensii. (…) Nu exista nicio decizie pentru a se inlocui contributiile care acum merg de la bugetul asigurarilor sociale de stat catre Pilonul II de pensie (…) nu se nationalizeaza Pilonul II si nu se inlocuieste aceasta contribuite, aceasta parte de 3,75 %din tot bugetul asigurarilor, de pensii nu se inlocuiasca cu o cota pe impozitul de venit”, a sustinut Dragnea.

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger