AcasăNewsPiatra din pantofii PSD

Piatra din pantofii PSD

In pofida declaratiilor ca vrea doar la Primaria Bucuresti, se pare ca Gabriela Firea vrea mai mult

Ce poate fi mai rau decat, plecand de acasa, sa simti ca ai o piatra in pantofi. Nu mare, caci ai fi simtit-o de cand te-ai fi incaltat. Ci una minuscula, care, dupa cativa pasi, incepe sa se plimbe de colo-colo. Te tot gandesti sa te opresti si sa o scoti, dar nu o faci decat foarte tarziu, dupa ce te-a scos din minti. Pana atunci, iti spui ca va trece, ca poate isi va gasi locul ei si se va ascunde intr-un loc din care sa nu se mai zbantuie. Cand nu o mai simti, crezi ca ai scapat, dar, o doua zi, o iei de la capat.

In pofida declaratiilor ca vrea doar la Primaria Bucuresti se pare ca <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotaggabriela firea title=Gabriela Firea data wpil keyword link=linked>Gabriela Firea<a> vrea mai mult

Cam asa arata si PSD astazi. Merge cu pietricica in pantofi, il inteapa, dar nu s-ar opri pret de cateva secunde pentru a o scoate. Merge inainte, ca gandul ca va depasi momentul si va putea sari sotronul la fel ca pana acum.

Talentul de a schiopata

Nu cred ca partidul lui Liviu Dragnea are, in clipa de fata, doar o singura pietricica in ghete. Nici inainte nu a avut doar una. Nu am numarat cate dintre ele au fost scoase si aruncate. Cred ca foarte putine, din niste calcule care ma depasesc. A preferat sa mearga cu ele in continuare, doar ca le-a fixat colo-colo, sperand sa nu mai fuga pe sub talpa si sa-i stanjeneasca mersul. O fi o strategie, o fi vreo politica pe care noi, astia din strada, nu suntem capabili sa o intelegem.

De ce se teme Liviu Dragnea

La congrese, birouri executive, consilii sau cum s-or fi numind ele, nu am auzit sa existe sau sa fi existat si sectiuni speciale, unde sa se discute despre scosul pietrelor din pantofi. Cele mai multe intruniri s-au axat pe aplauze si elogii, iar lumea, nestiutoare, lua de bune vorbele cu la noi e armonie, nu exista suparari si nici dusmanii. Culmea este ca, dupa cateva saptamani sau luni, vedeai cum partidul incepea sa calce stramb din cauza pietrei ramase in pantof.

Sa nu bata la degete

Mai avea putin Grindeanu si-i facea PSD-ului basici pe talpa? Mie mi s-a parut ca da. Acuzatiile aduse lui, niciodata rostite transant, au intrat in categoria „ramane aici, intre noi”. In loc sa-si bandajeze picioarele sau sa arunce grauntele care sacaia la mers, partidul a preferat sa bandajeze piatra, sa o inveleasca, sa fie mai moale si sa nu mai deranjeze calcatura. Garanteaza cineva ca, in timp, pietricica asta se va inmuia si va deveni chiar placuta la mers? N-as baga mana in foc. Nici cu Tudose lucrurile nu au fost cu mult diferite. Multi vor spune ca el, ca si Grindeanu, au fost scosi din pantofii partidului si, de atunci incoace, PSD si-a revenit si calca fara dureri in talpa. Nimic mai fals. Atat Grindeanu, cat si Tudose, nu au fost eliminati. Doar au fost dusi mai in spate, spre staif, ca sa nu mai bata la degete.

Nu prea suna bine

Chiar si Carmen Dan arata ca o piatra datatoare de bataturi. Nu sunt putini cei care nu pot calca de ea. Acum ies la iveala lucruri care arata ca Dragnea ar fi preferat-o in locul Vioricai Dancila. Nucleul PSD s-a opus, cu oarece succes. Dar de atunci partidul o simte in pantofi destul de bine, insa Liviu Dragnea nu este deranjat de ea. Daca pe Dragnea nu-l stanjeneste la mers, ce treaba are partidul cu ea? Caposii sau intrigantii n-au decat sa calce pe varfuri, dar Carmen Dan ramane la locul ei. Marginile pietrei asteia nu ar fi fost atat de taioase daca, si nu cred ca din intamplare, Gabriela Firea, nu ar fi incercat sa o ciobeasca. Dai cu ciocanul in piatra din pantofii sefului? Nu mi se pare ca suna bine, mai ales ca, si asta s-a vazut cu ochiul liber, a ramas de una singura in actiunea ei razboinica. Partidul, brusc, a descoperit ca are altceva de facut. Sa priveasca valurile, peretii sau sa se gandeasca daca la masa de pranz mai primeste parjoale.

Si tu, Gabi?

Pana la urma, nici Gabriela Firea nu este prea departe de un final al unei povesti ratate de iubire. Din ceea ce parea piatra cu linii moi, a ajuns una cu margini taioase. Schimbarile bruste de atitudine, limbajul violent si necuratat de tonul provincial, i-au pus in evidenta doar latura care zgaraie auzul celui obisnuit cu alta muzica. Iar retina a descoperit, brusc, o femeie pusa pe cerut socoteala, cu aptitudini revansarde nedeclarate, dar nu foarte greu de intuit. Este Gabriela Firea piatra din pantofii PSD? Cred ca cel corect raspuns ar fi da, si ea. Flerul imi spune ca, pastrata ca si multi altii, poate rezerva surprize dintre cele mai putin placute. Are abilitatea de a-si invalui adversarul si asta nu e de neglijat. Nu o vad multumindu-se doar cu rolul de matroz vesnic de serviciu pe puntea partidului. Atractia ei catre timona, pentru a conduce corabia, este prea mare ca sa ii reziste. Va ramane insa pitita in pantofii partidului pana cand PSD va fi numai bun de rupt in bucati, impreuna cu alte pietre si pietricele pe care Dragnea nu si le-a scos la timp din pantofi.

author avatar
Valentin Boeru
2.664 afisari

3 COMENTARII

  1. Unora poti sa le pitesti si Piatra Craiului in pantofi , se adapteaza din mers . Esential este sa incalti Otteri de ” 200 si ceva , negri si cu tocul de 1,5 cm ” , in caz de accident entorsa de glezna se trateaza cu nisip fin de Atlantic la un lat de palma de rua Coqueiros .

  2. Oare o vom vedea pe d-na Firea alături de curajosul domn Ponta și erudita profesor Andronescu la Realitatea?

  3. Dragnea plateste „facerea de bine”, adica incercarea lui de a se ralia tuturor idioteniilor corect politice, e disperat sa se laude el cu democratia nemaipomenit de luminata…E cazul sa accepte ca politica de gen naste monstri si sa afle ca, daca prostia e distribuita democratic intre barbati si femei (cu conditia sa nu ai o „aplecare” specifica numai catre carente de IQ), rautatea ramane, totusi, domeniul lor, ca Pandora n-o fi fost transgender…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger