Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Piata monedelor virtuale a pierdut 40 miliarde de dolari

Piata monedelor virtuale a pierdut 40 miliarde de dolari

Autor:

Este urmarea unui atac al hackerilor  in weekend asupra  platformei de tranzactionare sud-coreene Coinrail, dupa care valoarea unui Bitcoin a scazut aproape de minimul anului 2018.

 

bitcoin 1 Piata monedelor virtuale a pierdut 40 miliarde de dolari

Dupa atacul hackerilor impotriva unei platforme de tranzactionare din Coreea de Sud, Bitcoin a scazut la minimul anului 2018

Cea mai puternica criptomoneda din lume a scazut cu peste 10%, sub 6700 de dolari, in acelasi timp s-a diminuat si valoarea actiunilor unor companii cu expunere la criptomonede, este vorba de  Omnitel Inc. sau Vidente Co. Si alte monede virtuale – Ethereum, Ripple si bitcoin cash, s-au depreciat cu peste 11% in ultimele 24 de ore. Coinrail nu  precizat valoarea activelor furate, dar este posibil ca valoarea acestora sa depaseasca 40 de milioane de dolari. Totusi, sud-coreenii au anuntat ca 70% din criptomonedele detinute sunt in siguranta si ca au recuperat o parte a sumei, activele fiind stocate intr-o forma de stocare care nu are conexiuni la internet. Coinrail comercializeaza peste 50 de tipuri de criptomonede, aflandu-se in topul celor mai active 100 platforme la nivel global. Bitcoin a pierdut in acest an peste jumatate din valoarea sa, cu aproape doua treimi de la un nivel record de aproape 20.000 de dolari pe unitate atins in decembrie. Atacul de la  Coinrail nu este primul de acest gen, la inceputul anului, hackerii au furat criptomende in valoare de aproape 530 de milioane de dolari, iar anul trecut Mt. Gox – cea mai mare platforma de tranzactionare – a pierdut 850.000 de bitcoini, estimati in acel moment, la 450 de milioane de dolari.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!