Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » PG: Onea si Negulescu, sub control judiciar. Ce obligatii le-au impus procurorii

PG: Onea si Negulescu, sub control judiciar. Ce obligatii le-au impus procurorii

Autor:

Atat Lucian Onea, cat si Mircea Negulescu au fost plasati sub control judiciar, de vineri incepand. De altfel, ambii au fost prezenti in cursul acestei zile la Parchetul de pe langa Inalta Curte, anuntand, la plecarea de la sediul PICCJ, ca vor contesta masura dispusa in cazul lor.

 

procuror PG: Onea si Negulescu, sub control judiciar. Ce obligatii le au impus procuroriiLa doua zile de cand Parchetul General anunta punerea in miscare a actiunii penale fata de Lucian Onea, Ministerul Public a transmis faptul ca un demers similar s-a dispus si in cazul lui Mircea Negulescu, fost coleg cu cel dintai, la DNA Ploiesti.

negul PG: Onea si Negulescu, sub control judiciar. Ce obligatii le au impus procuroriiSi pe langa faptul ca au confirmat plasarea celor doi sub control judiciar, oficialii Parchetului de pe langa Inalta Curte si Justitie (PICCJ) au dat mai multe detalii cu privire la cauza in care s-au luat aceste masuri, anuntand, intre altele, ca printre obligatiile pe care le au de respectat Onea si Negulescu se numara si aceea de a nu exercita profesia de procuror.

Iata comunicatul Ministerului Public:

“In continuarea comunicatului din data de 25 iulie 2018 http://www.mpublic.ro/content/c_25-07-2018-17-07Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa comunice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin ordonanta din data de 25 iulie 2018,  au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Negulescu Mircea,  sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta.

In fapt, procurorii au retinut ca, in anul 2015,  inculpatii procurori Onea Lucian (procuror sef in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti) si Negulescu Mircea (la data faptelor procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curte de Apel Ploiesti) au determinat prin constrangere un martor (amenintandu-l in mod direct ca o vor inculpa pe sora  acestuia intr-o cauza penala) sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept „mita electorala”.  Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti.

Desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de coruperea alegatorilor, prezentand instantei drept probe, documentele ticluite.

Punerea in miscare a actiunii penale a fost adusa la cunostinta inculpatilor procurori.

Prin ordonantele din data de 27 iulie 2018, fata de inculpatii procurori Onea Lucian Gabriel si Negulescu Mircea s-a dispus aplicarea masurii preventive a controlului judiciar pe o perioada de 60 zile, incepand cu data ordonantei, pentru infractiunile pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, acestora impunandu-li-se, printre altele, si urmatoarele obligatii:

  • sa nu comunice intre ei si respectiv cu anumite persoane mentionate in ordonante;
  • sa nu exercite profesia de procuror;
  • sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este etapa procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, ca de altfel nici luarea unei masuri preventive, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!