AcasăNewsPG: dosar penal privind epidemia de pesta porcina

PG: dosar penal privind epidemia de pesta porcina

Parchetul General a confirmat, miercuri dupa-amiaza, faptul ca se fac cercetari intr-un dosar in rem vizand pesta porcina africana (PPA).

Mai exact, ca exista la nivelul Sectiei de urmarire penala si criminalistica o cauza penala „privind epidemia de pesta porcina”, si ca procurorii au dispus inceperea urmaririi penale in rem „pentru savarsirea infractiunilor raspandirea bolilor la animale sau plante” si neglijenta in serviciu.

Din scurtul comunicat al Parchetului condus de Augustin Lazar aflam si ca este vorba despre o cauza inregistrata inca de luni, 3 septembrie, in urma unei autosesizari si „a formularii unui denunt”. Momentan, nu se cunosc mai multe detalii pe acest subiect.

Precizarile Parchetului vin dupa ce, in cursul acestei zile, de la Cotroceni s-a transmis un mesaj prin care se anunta ca presedintele Iohannis „solicita verificarea de catre institutiile abilitate a modului in care autoritatile responsabile, reunite in Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU), au pus in aplicare masurile de control si preventie a raspandirii virusului pestei porcine africane (PPA)”.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger