AcasăNewsPetrom recunoaste ca face profit

Petrom recunoaste ca face profit

Sefa OMV Petrom, Mariana Gheorghe, avertizeaza ca vin vremuri grele. Deci, noi scumpiri

Dupa cele patru-cinci (sase?) scumpiri din acest an ale carburantilor, conducerea OMV Petrom a admis ca, in sfarsit, face profit.

Sefa OMV Petrom, Mariana Gheorghe, avertizeaza ca vin vremuri grele. Deci, noi scumpiri

Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a iesit ieri „pe sticla”, anuntand ca ne asteapta vremuri grele, ca sunt necesare investitii de zeci de miliarde de euro, daca Romania vrea sa-si arda numai gazul ei din Marea Neagra. In plus, am aflat ca Petrom a mers  pe pierdere in ultimii sapte ani si doar de curand a inceput sa faca si profit. Doua aspecte ar fi de discutat aici: statistica firmei si perceptia populatiei.

OMV Petrom a anuntat in vara ca, pe primul trimestru, a facut un profit record, de 1,38 miliarde lei (381 milioane euro), cu 65% in plus fata de 2011, iar vanzarile companiei s-au majorat cu 21%, ajungand la peste 1,3 miliarde de euro. La capatul celalalt al pompei de benzina lucrurile stau astfel: carburantii s-au scumpit in ultimii ani de la 3,5 lei/litru la peste 6 lei/litru, saltand toate preturile, iar salariile si puterea de cumparare au scazut. OMV Petrom a obtinut in 2011 un profit de aproape 900 de milioane de euro, iar pentru acest an se asteapta la peste un miliard de euro. Era si cazul, dupa atatea scumpri.

author avatar
Arpad Dobre
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger